Megerősítve: NB I-es csapatnál lett edző a korábbi Fradi-kedvenc

Az élvonal sereghajtója bejelentette, hogy a legutóbb a másodosztályú Vasasnál tevékenykedő Szűcs Lajossal bővült a szakmai stáb.
Fotó: www.vasasfc.hu - Varga Jennifer

Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu korábban előre jelzett:

a sereghajtó Kaposvárnál folytatja kapusedzői pályafutását a játékosként válogatottságig, Bundesliga-aranyéremig és három NB I-es bajnoki címig jutó Szűcs Lajos,

aki legutóbb a másodosztályú Vasasnál tevékenykedett.

Szűcs játékos-pályafutása során a kilencvenes és a kétezres évek egyik legjobb magyar kapusa volt. 1998-ban az akkor a német élvonalban szereplő Kaiserslautern csapatában bajnoki címet ünnepelhetett a Bundesligában. Egy évvel később, miután hazatért a Ferencvárossal begyűjtött két bajnoki aranyat és két kupasikert ünnepelhetett. Visszavonulását követően az RKSK szakmai igazgatója, majd kapusedzője is volt, innen Csákvárra vezetett az útja, ahol szintén kapusedzői minőségben dolgozhatott.

A Kaposvár a 2019/2020-as idényben az eddig lejátszott 16 forduló alatt 9 pontot szerzett, jelenleg a kiesést jelentő 12. helyen áll a tabellán. A somogyiak azt is bejelentették, hogy az eddigi kapusedző, Gyenes András a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián folytatja munkáját.