Mint arról beszámoltunk, az MLSZ fegyelmi bizottsága berendelte és fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el Bognár György ellen “az MLSZ jó hírének megsértése miatt”.

“Egy felnőtt férfi NB II-es mérkőzést hiba központilag lebutítani”

– nyilatkozta a Budaörs szakmai vezetője a Siófok elleni vereséggel végződő NB II-es bajnoki után. A másodosztályú találkozót Kulcsár Katalin vezette, így a kijelentés után több helyen is felmerült az a vád, hogy a tréner a bírót női mivoltában sértegette.

Nem a játékvezető miatt kaptunk ki, ő jól végezte a dolgát. Hogy akkor mire gondoltam? Majd kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága előtt elmondom, ugyanis beidéztek tárgyalásra az MLSZ jó híre megsértésének gyanújával – válaszolta Bognár a múlt héten a Magyar Nemzet megkeresésére.

Ma pedig az MLSZ döntött és pontot tett az ügy végére: az FB keddi döntése alapján “Bognár Györgyöt, mert a Siófok elleni mérkőzést követően a Nemzeti Sportnak sportszerűtlen nyilatkozatot tett, 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”


A további szeptember 24-i fegyelmi határozatok az mlsz.hu híre szerint:

NB I

A FEB Fejes András (Paks) ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.

Magyar Kupa

Könczey Márk (Kelen SC), mert a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben arcon ütötte ellenfelét 3 soron következő férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Hámori Ferenc vezetőedző (Vasas Akadémia), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, majd kiállítása után sportszerűtlen tiltakozását tovább folytatta, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB II női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Szent Mihály Kft-t sportszakemberének a Kelen elleni mérkőzésen tanúsított, súlyosan sportszerűtlen magatartásáért 30.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Blaskó Gergő (Miskolc Sport), Sulcz Márió (Pétervására), Dencinger Norbert (BTC) és Vető Ákos (Nagybajom) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltás.

Bozsoki Imre (5 Stars) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

Dabas-Gyón 10, Nagyecsed 6, Szolnok 15 és Békéscsaba 17,5 ezer forint.