Ahogyan azt már korábban a csakfoci.hu elsőként jelezte, a cseh élvonalbeli MFK Karvinától távozó Kocsis Gergő az NB II-ben a feljutásra páláyzó Zalaegerszegen kezdte meg a felkészülést, és a törökországi edzőtáborba is elutazott az együttessel. A 24 éves játékos úgy tűnik meggyőzte Dobos Barna vezetőedzőt, a ZTE ugyanis hivatalos oldalán bejelentette a szerződtetését.

Kocsis nyárig kötött szerződést a Zalaegerszeggel, amely így már az ötödik téli igazolását könyvelhette el Bolla Bendegúz, Miroslav Grumic, Farkas II. Balázs és Bobál Dávid után. A hátvéd és védekező középpályás poszton is bevethető labdarúgó összesen 135 percet töltött a pályán az MFK Karvinánál, így a felkészülés kezdetén búcsút intett a cseheknek.

Kocsis Németországban (Stuttgart és Augsburg) nevelkedett, Magyarországon a Videoton és a Puskás Akadémia mezét is viselhette korábban, majd rövid ideig a DAC-ban is szerepelt – legutóbb pedig a Diósgyőrben játszott kölcsönben, amellyel a tavalyi szezon végén kivívta a bentmaradást az élvonalban.

A Zalaegerszeg szombaton délután, épp a Karvina ellen tartotta a bajnoki főpróbáját, amelyen Kocsis is kezdőként végig a pályán volt, és az egerszegiek Bobál duplájával nyertek.

Egy korábbi interjúnk Kocsis Gergővel:

A magyar légiós: “Ellenséges volt mindenki, nem akartam, hogy eltapossanak, mint egy bogarat” – interjú