Vasárnap bontott közös megegyezéssel szerződést Vácon Zoran Szpisljak és a csakfoci.hu már hétfőn beszámolt arról, hogy új csapata a szintén NB II-es Nyíregyháza Spartacus lesz.

A Szpari csütörtökön be is jelentette hivatalos is az 53 éves, vajdasági születésű szakember érkezését.

 Tíz éve dolgozok Magyarországon, és ezalatt tizennégy trófeát szereztem. Célom, hogy a tizenötödiket a Szparival közösen gyűjtsük be. Egyezett az elképzelésünk a klub vezetőjével, gyorsan közös nevezőre jutottunk, szeretnénk egy erős csapatot építeni.  Ami a játékosokat illeti, egy adott kerettel indulunk, úgy érzem, hogy van még bennük tartalék, ha kihoztuk a maximumot, akkor kell eldöntenünk, mely posztokon van szükség erősítésre – mondta kinevezését követően Szpisljak a nyiregyhazaspartacus.hu-nak.

A tréner a sportigazgatói teendőket is ellátja és nem egyedül érkezett a Szparihoz, munkáját a Vácon is mellette dolgozó Purguly Árpád segíti, aki szakmai igazgatóként dolgozik  majd a klubnál. Feladatuk lesz az utánpótlás felügyelete is, így még szorosabb lehet a kapcsolat az akadémiával. A korábbi szakmai stáb tagjaira számít a vezetőedző, a csapat felkészülése pedig január 3-án kezdődik.

Az is eldőlt, hogy Urbán Viktor ügyvezető távozik a Nyíregyháza Spartacustól, feladatkörét Kozák Attila cégvezető veszi át.