Sajtóhírekre hivatkozva szombaton honlapunk elsőként számolt be arról, hogy az NB I-ben kiesőhelyen álló Haladás a Szlávia Szófia négyszeres bolgár válogatott játékosával Galin Ivanovval erősítheti meg a keretét.

Igen, Magyarországra megyek. Életem jelenlegi szakaszában nekem és a családomnak is ez a legjobb döntés. A Levszkitől is kaptam ajánlatot, de a leginkább elfogadható megkeresés Magyarországról jött – mondta korábban Ivanov a sportal.bg-nek, aki a bolgárok szerint másfél évre szóló szerződést fog aláírni a vasiaknál, és 500 ezer eurót (160 millió forintot) fog keresni.

Ha a klub helyzetét és a szombathelyi béreket tekintjük, akkor a bolgárok által írt összeg erősen túlzónak tűnik.

Úgy tűnik, Ivanov valóban Magyarországra igazolhat, ugyanis a harmincéves labdarúgó már hazánkban tartózkodik. A szélsőként is bevethető labdarúgó a múlt hét elején távozott a Szlávia Szófiától, majd vasárnap este megközelítőleg este 19 óra magasságában Budapesten keresztül utazott Szombathelyre, amelyről a kocsijában ülve egy videót is posztolt az Instagram-oldalára. (lásd lejjebb)

A Futbol TV információi szerint Ivanov orvosi vizsgálatokon vesz részt a Haladásnál. Ha minden jól megy, akkor még ezen a héten hivatalosan is bejelentésre kerülhet az igazolás. Ivanov a szezonban 25 tétmérkőzésen 8 gólt szerzett, az ősszel három Nemzetek Ligája-mérkőzésen is szóhoz jutott, a szlovénok ellen pedig be is talált.

NB I: Így állnak a csapatok a piaci hajrá előtt – átigazolási körkép