Mint beszámoltunk róla, a szombati játéknap legnagyobb meglepetését szolgáltatta a sereghajtó Haladás azzal, hogy 1-0-ra legyőzte az élvonalban listavezető Ferencvárost. Mondhatjuk, hogy a szombathelyiek jobban jöttek ki a “büntetőpárbajból”, hiszen míg hazai oldalon Gaál Bálint értékesítette a megítélt tizenegyest, Davide Lanzafame nem tudott túljárni Rózsa Dániel kapus eszén.

Annak a Rózsa Dánielnek az eszén, aki egy hete bődületes hibája kapcsán került fel a videómegosztókra: az Újpest elleni idegenbeli bajnokin, 1-0-s hazai vezetésnél túl sokat várt a hálóőr, a fővárosiak csatára pedig gyorsan eszmélve eldöntötte a mérkőzést.

Rózsa Dániel nagy hibája

Ő szorította ki a Haladás kezdőjéből Király Gábort!

Közzétette: M4Sport – 2018. november 3., szombat

Többen talán arra számítottak, ezzel ismét megnyílik az út Király Gábor számára a Haladás kapujába, Horváth Ferenc azonban ezúttal is Rózsát jelölte a kezdőbe.

“Lassan 34 éves leszek, így már könnyebben fel tudtam dolgozni az Újpesten történteket. Fiatalabb koromban jóval többet rágódtam az ilyen szituációkon, most viszont már rájöttem, nem tehetek mást, minthogy túllendülök rajtuk – mondta boldogan a lefújás után Rózsa Dániel a csakfoci.hu-nak. – A felvételeken láttam, ahogy Király Gábor önkívületi állapotban ugrált a kivédett büntetőm után, mondanom sem kell, nagyon melengette a szívemet. Annyit egyébként már előre tudtam, hogy én fogok védeni a mai meccsen.”

Horváth Ferenc vezetőedző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: a kapkodva meghozott döntések korábban nem váltak be neki, így időt adott hálóőrének, nem fordult meg a fejében, hogy ismét váltson kapusposzton.

Nem tudtam konkrétan, hogy Lanzafame hova fogja lőni a büntetőt, de elterveztem, hogy merre vetődök, amin szerencsére nem is változtattam. Próbáltam rá egy kis nyomást helyezni, ahogy a többiek is, úgy tűnik, sikerült. Mögöttem volt a szurkolótábor, ami szintén rengeteg erőt adott.

Lanzafame kihagyott tizenegyese a Haladás ellen

Lanzafame lábában volt az egyenlítés, de az olasz támadó tizenegyesét Rózsa kivédte, Király Gábor a kispadnál ünnepelte.Haladás–Fradi 1–0http://bit.ly/2OHa2ne

Közzétette: M4Sport – 2018. november 10., szombat

Rózsát arról is kérdeztük, változtattak-e valamin a héten, megtörtént-e például a Horváth Ferenc által említett kecskeáldozás.

“Nem, a kecskeáldozás elmaradt, sőt, ugyanazt csináltuk, mint az elmúlt hetekben, koncentráltan edzettünk, mindenki beletette, amit tud, és ennek az eredményét láttuk ma. Viszont ez nem újdonság, a vesztes meccsek előtt is ugyanolyan keményen készültünk, egyszerűen nem jöttek ki az eredmények.”

A kapus Horváth Ferencről is beszélt.

“Nehéz meghatároznom, milyen edző, az biztos, hogy mást képvisel, mint Michal Hipp. Tudja, hogy mit szeretne a focitól, mit vár el tőlünk, és ezt próbálja is átadni nekünk.”

A tizenegyest értékesítő Gaál Bálint honlapunknak azt nyilatkozta, előre tudta, hogy szombaton büntetőt fog lőni.

Megfordult a fejemben, hogy akik előttem lőttek tizenegyest, hibáztak, de ha viccesen is hangzik, én tegnap már tudtam, hogy ma büntetőt fogok lőni. Ezért előre kitaláltam, hova fogom lőni, nem is változtattam, be is ment. Azt is mondtam valakinek, hogy nem fogunk egynél több gólt lőni, szóval valahogy 1-0-ra le kell hoznunk a mérkőzést. Hogy honnan jött a sugallat, hogy büntetőt rúghatok? Nem tudom, talán onnan, hogy tizenegyesből lőhetek legkönnyebben gólt” – fogalmazott a támadó, aki bízik benne, hogy a szombati nagy skalp után eljön a várva várt áttörés a Haladás szezonjában.

Büntetőből szerzett veztést a Haladás a Fradi ellen

Sztefan Spirovski megmozdulásáért büntetőt ítélt a játékvezető, Gaál Bálint pedig értékesítette azt, ezzel pedig 450 perc után szereztek újra gólt a szombathelyiek. Haladás–Fradi 1–0http://bit.ly/2OHa2ne

Közzétette: M4Sport – 2018. november 10., szombat

ÓHÁZY BÁLINT