Bő fél év után ismét a legfontosabb pillanatban talált be a Haladás 17 esztendős játékosa. Kiss Tamás a Ferencváros elleni, november végi stadionavatón 1-1-es állásnál, az utolsó percekben lőtt bombagólt, amivel 2-1-re győzött a szombathelyi gárda, a szombati, Mezőkövesd elleni szezonzárón pedig szintén csereként beállva, a 90. percben lépett ki és góljával talpra ugrasztotta a szűk hétezer szurkolót. Érdekesség, hogy a fiatal csatár közben kevés lehetőséget kapott Michal Hipp vezetőedzőtől, amikor viszont bedobta őt a mély vízbe a szlovák szakember, élt az eséllyel.

– Mindenki szeme előtt csak a győzelem lebegett, ezért küzdöttünk egész meccsen, szerencsére nekem is sikerült a tudásom legjavát hozzátennem – értékelt Kiss Tamás a csakfoci.hu-nak. – Az egész héten remek felkészítést kaptunk az edzői stábtól, a győzelemmel pedig nem lehetett kérdés a bennmaradásunk.

A támadó azt mondja, csak a mérkőzés végén értesült a többi eredményről.

– Meccs közben nem ezzel foglalkoztam, a lefújás után néztük meg az eredményeket, és kiderült, hogy nem kellett volna feltétlenül nyernünk a győzelemhez, de ez így az igazi.

Viszont voltak olyan időszakok, amikor igencsak „meleg volt a pite”, de így, a három ponttal nem számított a többi eredmény. Amikor még a kispadon ültem, voltak helyzetei az ellenfélnek is, de Király Gábor mindent megfogott. A végén pedig jött a dráma…

A 17 esztendős játékos összességében elégedett a szezonnal, amely során négy gólt jegyzett.

– Szép emlék marad ez a szezon, végig próbáltam hozzátenni én is. Még fiatal vagyok, próbáltam felnőni az NB I-es szinthez. Voltak jó és rossz pillanataim is, de minden jó, ha jó a vége.

Az NB I legfiatalabb gólszerzője a Mezőkövesd elleni gólját a Fradi elleni elé sorolja.

– Ez még fontosabb volt, hiszen a célt, a bennmaradást jelentette ez a gól. A Ferencváros elleni viszont talán szebb volt, az is örök emlék marad.

Michal Hipp vezetőedző a sajtótájékoztatón elmondta: a találkozó előtt megbeszélte Kiss Tamással, hogy játszatni fogja, ehhez viszont David Williams előző napi sérülése is kellett. Egy sérülés döntött? – tettük fel a kérdést.

– Tulajdonképpen igen. Williams sérülését mindenki sajnálta, ezúton is jobbulást kívánunk neki. Szerencse kell a focihoz, és ez most minden tekintetben velem volt – mondta a tréner.

– Most én vagyok az egyik legboldogabb ember a világon – mondta Kiss Tamás, aki azt az U19-es csapatot is segítette a szezon közben, amely szombaton bajnoki címet ünnepelhetett. – Az ő sikerüknek is nagyon örültem, ameddig csak tudtam, követtem, mit játszanak, hiszen náluk is játszottam. És hogy emellett az én gólommal nyertünk és maradtunk benn? Ennél nagyobb örömöt el sem tudok képzelni.


Michal Hipp Kiss Tamásról

Mondtam Tominak, hogy biztosan megkapja a lehetőséget. Bár ha Williams nem sérül meg az utolsó edzésen, ez egyáltalán nem lett volna biztos. Sajnálom, hogy nincs tartalékcsapatunk, ahol a tehetséges fiatalok folyamatosan lehetőséget kaphatnának. Így őt is az U19-es csapatban kellett játszatnunk, amikor nem tudtuk az első csapatnál.


ÓHÁZY BÁLINT

Haladás: Máris eladhatják a csapat 17 éves hősét, aki külföldre igazolhat