Úgy tudjuk, a Haladás vezetői már egyeztettek is a játékos képviselőivel, hiszen a klubnál szeretnék a támadósort erősíteni a tavaszra, így került képbe a nagynevű támadó. Egy ekkora múlttal rendelkező labdarúgó NB I-be csábítása természetesen nem egyszerű feladat, és a megkeresés nem is jelenti azt, hogy Kevin Kuranyi biztosan Magyarországon folytatná. A Haladás helyzetét nehezíti, hogy az MLS-ből is van egy komoly megkeresése, amely csökkenti a szombathelyi esélyeket a megszerzésére – ezzel együtt még nem dőlt el a játékos sorsa.

A 34 éves német támadó 52-szer szerepelt a német válogatottban, ezeken 19 gólt szerzett, Európa-bajnoki ezüstérmes, 275 mérkőzésen 111 gólja van a Bundesligában. Korábban a Stuttgart, a Schalke és a Dinamo Moszkva támadója volt, legutóbb a Hoffenheim játékosa volt. Nyár óta viszont szabadon igazolható.

A Haladás jelenleg a hetedik helyen áll az NB I-ben. Mészöly Géza együttesében sok fiatal kapott szerepet ősszel, a támadósorban viszont szükség lenne erősítésre. Az nem titok, hogy a csapattal már együtt készülő 17 éves nigériai U17-as világbajnok támadó, Funsho Ibrahim Bamgboye jó benyomást tett a szakmai stábra, őt szerződtethetik.

FRISSÍTÉS: A Haladás cikkünk megjelenése után szűk félórával hivatalosan is bejelentette, hogy valóban tárgyalásban áll a rutinos csatárral, akinek az MLS-ből is van ajánlata.

 

Öt nagy gól a csatártól: