A csakfoci.hu Csehországból származó információi szerint cseh támadót igazolna a Szombathelyi Haladás. A 28 éves Michael Rabušic a FC Vysočina Jihlavától érkezhet.

Rabušic eddig három alkalommal szerepelt a cseh válogatottban, gólt még nem szerzett, az utánpótlás válogatottakban azonban folyamatosan eredményes volt. Az U18-as együttesben 7 meccs/4 gól, az U20-ban 2/2, míg az U21-ben 8/4 a mutatója. 2009-ben egyébként az U20-as világbajnokságon pályára lépett a csehek színeiben ellenünk, akkor büntetőkkel jutottunk tovább.

A 185 cm magas, 80 kg-os Rabušic beceneve Rambo egyébként. Játszott Olaszországban a Veronában, a Perugiában és a Crotone csapatában is, míg hazájában a Brnót és a Liberecet is erősítette, velük kiléphetett a nemzetközi porondra is.

Karrierjét a Vysočina Jihlavánál kezdte, oda tért vissza 2016-ban, innen szerződtetné őt a Haladás, amely támadót keres.

A Haladásnak mindenképp szüksége van egy gólerős támadóra, mivel ősszel 19 találattal a legkevesebb gólt szerezték az NB I-ben. A szombathelyiek sokáig kiesőhelyen álltak, Michal Hipp érkezését követően azonban jelentősen feljavult a Hali.

FRISSÍTÉS: A Haladás 15 órakor megerősítette információnkat és bejelentette Rabušic érkezését.
A 28 éves Michael Rabušic személyében háromszoros cseh válogatott támadót szerződtetett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A Rambo becenevű csatár 2020. június 30-ig írt alá – írja a haladás.hu.

Válogatás Rabušic legszebb megmozdulásaiból: