A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága csütörtök délelőtti ülésén háromról két bajnokira csökkentette az FTC ellen kiállított 108-szoros válogatottsági rekorder kapus, Király Gábor büntetését. A kapus így a Puskás Akadémia és a Diósgyőr elleni találkozóval letöltötte eltiltását – írja a haladas.hu.

Mint ismert, Királyt három mérkőzésre eltiltották, mivel a 25. fordulóban az Ferencváros – Haladás bajnokin kiállították. Mint ismert, a 108-szoros válogatottsági rekorder kapus a Fradi vezető góljánál lest reklamált, mire Karakó Ferenc játékvezető először sárga lapot adott a játékosnak, majd mivel nem hagyta abba a reklamálást – és a bíró szerint nyomdafestéket nem tűrő szavak hagyták el a száját – kiállította.

A Haladás és Király kérvényezte, hogy a kapust is hallgassa meg a grémium. A háromtagú bizottság ezt március végén megtette, de akkor még nem változtatott a döntésen.

A korábbi 108-szoros magyar válogatott kapus a hivatalos honlapján kommentálta a fejleményeket.

Örülök, hogy kiderült az igazság, és kiderült, hogy valótlanságot állítottak rólam! Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor a több tízezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie! – olvasható a kiralygabor.eu oldalon.

Király vs. MLSZ: “Érthetetlen” – döntés helyett halasztás