Vit Benes 2017 nyarán került a Vasashoz, mondhatni emlékezetes és viszontagságos körülmények között, végül szeptember 30-án játszott először az NB I-ben, hogy aztán alapemberré váljon a piros-kékeknél, sőt, az egész NB I egyik legjobb belső védője legyen a múlt szezonban.

Összesen 23 élvonalbeli találkozón kapott szerepet és egy 1 gólt szerzett, nem is akármilyet, a DVSC elleni bombája három pontot ért áprilisban.

A 29 éves Benes értesüléseink szerint biztosan távozik a nyáron a Vasastól, hiszen az NB II-ben nem szerepelnek majd légiósok az angyalföldieknél, elsőszámú kérője pedig a Haladás, amelynek a belga Stef Wils eligazolása miatt is szüksége lenne egy tapasztalt és megbízható belső védőre. A szombathelyiek elsősorban kölcsönben szerződtetnék az élő kontraktussal rendelkező cseh játékost, de nem kizárt, hogy a két klub meg tud majd egyezni a kivásárlásáról is.

Információink szerint hazájából is érdeklődnek Benes iránt, az élvonalbeli Slovacko csapata is vinné a védőt, de jelenleg nagyobb az esély arra, hogy az NB I-ben folytatja pályafutását.