Majd egy esztendeje, október 22-én, Mezőkövesden szenvedett keresztszalag-szakadást a bal térdében a Haladás NB I-es labdarúgócsapatának támadója, Németh Márió. Másfél hónappal később, december 7-én Székesfehérváron műtötték meg a 22 éves futballistát. Németh vasárnap, a Videoton ellen Felcsúton 3-1-re elveszített bajnoki mérkőzés 32. percében, csereként tért vissza a pályára, öt perc múlva második labdaérintéséből gólt szerzett.

– Nyáron a csapattal együtt kezdtem el a felkészülést, de csak a bemelegítő részt csináltam végig, utána külön edzettem – kezdte Németh a haladas.hu-nak. – Aztán idővel beszálltam a játékba is, de én voltam az úgynevezett “joker”, akivel nem ütközhettek a többiek. Így óvtak, nehogy rásérüljek. Július közepétől aztán már teljes értékű munkát végeztem, a vasárnapi meccs előtt fizikálisan úgy 90 százalékos állapotban voltam. Pacsi Bálinttal abban maradtunk, ha szükséges, 15-20 percre a meccs végén beállok. Ám Kiss Bence sajnálatos sérülése után már a 32. percben pályára léptem.

Levert a víz, amikor szóltak: készüljek, beállok. Szerencse, hogy a csere előtt öt perccel elmentünk melegíteni. Nem is az operált lábamat féltettem, egyszerűen a hosszú kihagyás miatt volt bennem drukk.

– Aztán… Csodálatos volt a visszatérés, öt perccel később Bosnjak Predrag remekül adott középre, szóltam David Williamsnek, hogy hagyja nekem a labdát, átvettem, és berúgtam a jobb alsóba. Óriási megkönnyebbülést éreztem, rohantam ki a Hali-táborhoz ünnepelni. Belga védőnk, Stef Wils a fülembe is kiabálta, hogy ezért dolgoztam annyit, nagyon becsüljem meg a gólt. A folytatásban próbáltam leegyszerűsíteni a játékomat, elsősorban a biztos passzokra figyeltem. Sajnos még nem éreztem annyira a pályán a területeket, a meccs végére rendesen elfáradtam. Rengetegen gratuláltak, a szakmai stáb, játékostársak, szurkolók, ismerősök, ismeretlenek.

Németh gólja