Mint ismeretes, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága két héttel ezelőtt három mérkőzésre szóló eltiltással büntette a Haladás rutinos kapusát, Király Gábort, akit Ferencváros elleni bajnokin állította ki a játékvezető, és Karakó Ferenc jelentése megsértette a hálóőr a bírót.

Előbb a Haladás fellebbezett, de hiába, a fellebbviteli testület is helybenhagyta az eltiltását, erre válaszul a kapus is lépett, és az újabb tárgyalásra is sor került. Eredmény nélkül.

“Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága csütörtökön 16 órakor tárgyalta az ügyemet és azon ismertette a bizonyítékként szolgáló hangfelvétel akusztikai szakértő által készített vizsgálati jelentését. A szakértői jelentés nem támasztja alá a játékvezetői jelentésben ismertetett, a felelősségre vonás alapjául szolgáló nyilatkozatokat.

Mivel idézés hiányában nem vehettem részt az ülésen sem én, sem jogi képviselőm, így eljárási jogaimmal nem élhettem. A jegyzőkönyv szerint erre csak további külön nyilatkozatban van módom, közben pedig a felfüggesztésem továbbra is érvényben van.

Mivel minden bizonyíték rendelkezésre állt a döntéshozatalhoz, érthetetlen számomra a halasztás. Továbbra is kiállok az igazam mellett, és az ügynek biztosan lesz folytatása…” – írta saját honlapján Király Gábor.