A Haladás rutinos kapusa, Király Gábor múlt héten vasárnap Straubingban járt. A Hertha BSC és az 1860 München korábbi hálóőre a straubingi szabadidő- és egészségparkban vendégeskedett, ahol egy speciális edzést mutatott be a jelenlévőknek, majd az Idowa.de portálnak nyilatkozott.

Ha van időm szívesen megyek Németországba, hiszen Magyarországtól nincs messze. Profi sportoló vagyok, jelenleg is játszok, de az elsődleges feladatom, hogy a bajnokságra koncentráljak – kezdte Király Gábor az Idowa.de-nek. – Németország sokat jelent számomra. Első külföldi klubom Berlinben volt, ahol hét évig játszottam, majd Angliába igazoltam, ezután pedig Münchenbe kerültem, ott pedig öt csodálatos évet töltöttem el. Egyszerűen ez a 12 év Németországban kiváló tapasztalat volt számomra és a családomnak, bármikor szívesen jövünk vissza.

A Németországban eltöltött 12 év alatt az egyik legfontosabb az volt, hogy mindent megtanultam, amit csak akartam – mindig is tanulni akartam és a jövőben is fogok. A német mentalitás nagyon tetszik, ezért is érzem magam otthon.

Király újságírói kérdésre elmondta, milyen gyakran követi egykori klubját, az 1860 Münchent.

Naponta követem az 1860 Münchent és drukkolok nekik, hogy bentmaradjanak a harmadosztályban, utána pedig gyorsan jussanak fel a második vagy első osztályba. Az 1860 München az élvonalba tartozik, ezt mindenki tudja – nemcsak a hagyományai és szurkolói miatt – mondta a korábbi 108-szoros magyar válogatott kapus, aki Daniel Bierofkát (1860 München vezetőedzője – a szerk.) pozitív kisugárzású szakembernek tart.

Természetesen Királyt megkérdezték arról, mihez kezd a karrierje után.

A szerződésem nyáron lejár és 43 éves leszek.

Sosem gondoltam arra, hogy 42 évesen még a kapuban fogok állni. A szívem visz előre, de néha megálljt kell parancsolnom. Meglátjuk, mi lesz.

Nem vagyok már a legfiatalabb, mint 20 évvel ezelőtt. Motivált vagyok és a lelkesedésem töretlen, dolgozni akarok és még tudok is, de nem tudom, mennyi ideig – tette hozzá.