A Haladás kispadjára csütörtökön leült Horváth Ferenc hetedik alkalommal irányíthat NB I-es csapatot, de több helyen volt vezetőedző a másododsztályban is. A csakfoci.hu azt gyűjtötte össze, hogy hol dolgozott korábban, és átlagosan mennyi időt töltött el klubjainál a tréner.

A ferencvárosi utánpótlásból távozva Vecsésre került 2010 márciusában Horváth, az NB II-es csapatnál június 15-ig, vagyis három hónapig dolgozott. 2011 októberében már Szigetszentmiklóson kapott kinevezést, itt majdnem egy évig volt vezetőedző, 11 hónap után vette a kalapját.

39 évesen ülhetett le először NB I-es csapat kispadjára: 2012 szeptemberében három évre Kecskemétre szerződött, a Honvéd elleni győzelemmel mutatkozott be. A hetedik helyen végzett új csapatával a bajnokságban, 22 meccs után távozott 2013 nyarán – önszántából, a tulajdonos azt akarta, maradjon. Az általa vezetett csapat mérkőzései 50 százalékán veretlen maradt az ott töltött 9 hónap alatt.

Paksra vezetett az útja, ahol csak az őszi szezont vitte végig a tolnaiakkal. Mivel Pintér Attila szövetségi kapitány lett, a bajnok Győr kispadja pedig megüresedett, Horváth megint váltott és a címvédőhöz igazolt mintegy hat és fél hónap után. 18 meccséből egyébként Pakson mindössze négyet tudott megnyerni csapata.

Győrben sem húzta ki egy évig, kilenc hónap után ért véget a megállapodása. Pedig itt a mérkőzések több mint felét megnyerte tavasszal, s ezüstérmes lett az ETO-val. Az ősz azonban gyatrábban kezdődött, a nyolcadik helyen állt csapata, és kiesett a kupából, amikor megköszönték a munkáját.

Az ETO után ismét a Szigetszentmiklós kispadjára ült le a 45 éves szakember, de második regnálása sem tartott túl sokáig, 2015 márciusa és októbere között, majd jött az újabb élvonalbeli (ki)hívás. A Videotonnál a nem túl szép emlékű Bernard Casoni távozását, majd Pető Tamás ideiglenes edzősködését követően nevezték ki, de hiába szerzett a Vidi ezüstérmet (21 ponttal az FTC mögött), Horváth munkáját megköszönték, és már 2016 májusában bejelentették Henning Berg kinevezését.

2017 márciusáig, szűk kilenc hónapon át aztán a Diósgyőr kispadján ülhetett Horváth, a Cegléd elleni kupa-továbbjutást követően és egy DVSC elleni bajnokit meg sem várva menesztették posztjáról. Hosszú szünetet nem kellett tartania a következő kinevezésig, hiszen 2017 júniusában a Balmazújváros szakvezetője lett a korábbi magyar válogatott csatár.

Az NB I újoncánál, majd kiesőjénél töltötte el eddigi leghosszabb és talán leginkább érzelemgazdag időszakát az edző. Egyetlen olyan klub sem volt a karrierje során korábban, ahol egy évet eltöltött volna, Balmazújváros mellett azonban 15 hónapig és 51 bajnoki (NB I, NB II) mérkőzés erejéig kitartott, sőt, az NB I-es búcsú után is maradt a kispadon.

A héten azonban eldőlt, hogy megint csapatot vált. Az utódja is megvan már – hivatalos!

A Haladás hívta a trénert, aki hosszabban is beszélt arról (Bővebben itt, videókkal!), miért döntött végül a távozás mellett, a könnyes búcsújára pedig épp egy győztes találkozót követően került sor.

Sajnos úgy néz ki, hogy igen ebben a formában nem tudom itt folytatni Balmazújvároson. Nagyon jól éreztem magam itt, nagyon szeretem a játékosokat és rendkívül kedvelem azokat az embereket, akik a mérkőzésre kijárnak (…) minden mérkőzés egy élmény volt, amit itt hazai környezetben töltöttem el, de sajnos úgy érzem, a feltételek nem adottak ahhoz, hogy itt egy komolyabb NB II-es csapatot vezessünk. Azt gondolom, amióta a klubnak más vezetése van, azóta semmi sem biztos a klubnál, én pedig nem szeretnék úgy dolgozni, hogy a bizonytalanságba vigyem a játékosokat. (…)

Semmilyen ígéretet nem kaptam arra, hogy ez a klub így tovább tud működni ugyanazokkal a feltételekkel. A saját szerződésem sem működik tovább ugyanazokkal a feltételekkel, hiszen lassan két hónapja nem kaptam fizetést, és vannak egyéb más problémák is – tette hozzá.

Így került végül Horváth a hetedik NB I-es csapatához, a Haladáshoz. A hétvégi, Paks elleni bajnokin azonban még nem ülhet a kispadon, ugyanis az előző szezon utolsó mérkőzésén, a Balmazújváros–Ferencváros összecsapáson (2-2) – amely a hajdúságiak kiesését eredményezte végül -, kiállította a játékvezető, emiatti egymeccses eltiltását pedig most tölti majd le.

Horváth F. bemutatkozott a Haladásnál: “Engem ne fizessenek feleslegesen” – a hétvégén még nem ülhet a padon