Ma hivatalossá vált, amit honlapunk már a hét elején, elsőként előrevetített: a Balmazújváros eddigi szakvezetője, Horváth Ferenc vette át az NB I-ben utolsó, 12. helyen álló Szombathelyi Haladás vezetőedzői posztját. Az új vezetőedző a Haladás honlapján nyilatkozott a bejelentés után.

– Ami a terveket illeti, nem hiszem, hogy különösebben ecsetelnem kellene, nyilván konkrétan a bentmaradás a cél – mondta Horváth Ferenc. – Azt gondolom, ez teljesíthető elvárás a csapattal szemben.  Amennyiben rendesen dolgozunk, ha mindenki megtesz mindent, akkor meggyőződésem, hogy NB I-es marad a Haladás.

Az én kérésemre írtunk alá a bajnokság végéig, így meghagytam a lehetőségét a vezetőknek, hogy utána ők döntsenek a sorsomról. Nem akartam két évet aláírni, hogy úgyis kiesünk, de majd építkezünk és visszajut a csapat. Nem, engem feleslegesen ne fizessenek, hiszen ez alatt az idő alatt bent kell maradnunk.

Utolsó helyen vagyunk, lejjebb már nincs, felfelé kell haladnunk. Kicsit beragadt a csapat a rajtnál, rendeznünk kell a sorokat. Sok gólt kaptunk, az tény, de ez nem csak a védelem hibája, hiszen egy csapat egyszerre támad, egyszerre védekezik. Természetesen mindig nagyon nehéz szezon közben átvenni egy csapatot, hiszen nem tudni milyen edzettségi, mentális állapotban vannak a játékosok. De azért dolgozunk, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk. Minden edző álma, hogy az NB I-ben dolgozhasson, örülök, hogy ismét lehetőséget kaptam, mégpedig egy ilyen patinás klubnál – nyilatkozta a Haladás új vezetőedzője.

Horváth Ferenc a hétvégi, Paks elleni bajnokin még nem ülhet a Haladás kispadján, ugyanis az előző szezon utolsó mérkőzésén, a Balmazújváros – Ferencváros 2-2-re végződő, a hajdúságiak kiesését eredményező összecsapáson kiállította a játékvezető, egymeccses eltiltását pedig most tölti majd le.

Videó: Könnyek között váltott klubot Horváth Ferenc – kinevezték a Haladásnál