Mint ismeretes, az egy éve még az NB I-ben szerepelt Haladást ősszel és télen megcsapta a kiesés szele, a már osztályváltást jelentő 18. helyen és hatpontos hátrányban ment a karácsonyi-újévi pihenőre a vasi csapat.

Amely december 30-án aztán Mátyus Jánost nevezte ki a kispadta, az egykori válogatott védő vezetésével pedig a szombathelyiek kisebb csodát téve rendkívül mélyről kapaszkodtak fel, és 7 eddigi tavaszi meccsükön 15 pontot szerezve kiléptek a Merkantil Bank NB II kiesőzónájából.

A változás okairól és a tervekről a Haladás december elején érkezett ügyvezető igazgatója, Séllei Árpád beszélt a hivatalos klubhonlapnak.

Egy barátom – aki volt labdarúgónk is – segítségével kerestem egy kiváló edzőt, persze ehhez kellett azért szerencse is – tekintett vissza a Mátyus kinevezése előtti időszakra Séllei. – A stáb is szuper lett, mindenki folyamatosan jobbat és még jobbat akar. Az igazolások is beváltak, csak olyan játékosok jöttek, akik még bizonyítani akarnak és fontos nekik a Haladás. Itt megtalálhatják a számításukat.

Télen sok játékos menekülni akart innen, nem akarták elhinni, hogy megéri majd itt focizni. Most örömmel van itt mindenki, rang itt játszani.

Az, hogy a nézők is kezdenek visszatérni szintén azt igazolja, hogy jó az irány, amerre haladunk. Amikor elkezdtük a tavaszi szezont, hat pont volt a lemaradásunk, de hittem benne, hogy nekünk komolyabb céljaink lehetnek ennél. Minél előbbre kell jutnunk. Nem félek attól, hogy a kényszerszünet alatt megtörik a csapat lendülete – mikor újra kezdjük, onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. A következő bajnokságban pedig már komolyabb céljaink is lehetnek. Ha ezt a keretet megtartjuk, néhány új ember igazolása elég ahhoz, hogy bajnokesélyes csapatunk legyen. Sok lehetséges támogatóval tárgyalunk, persze jó lenne, ha ez a vírusprobléma elmúlna – tette hozzá.

Interjú: A légiósok nem tisztelnek minket – Mátyus már lenyugodott és egyre több dolgot vesz észre