Az utóbbi napokban a Szombathelyi Haladás pénzügyi problémáitól hangos a magyar sajtó, honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a játékosok fizetése csúszik és visszatartják a prémiumot, valamint tovább tetézheti a bajt, hogy a szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy 37,5 millió forinttal csökkenti Haladás Labdarúgó Kft. támogatását.

Csütörtökön a klub hivatalos oldalán reagált a hírekre Tóth Miklós ügyvezető igazgató, aki elmondta, igaz, hogy vannak likviditási gondok, az elmúlt időszakra várt támogatások, szponzori pénzek egyelőre nem érkeztek meg, így játékosok csak a márciusban esedékes bérük egy részét kapták meg.

A Magyar Nemzet péntek reggel megjelent cikkében egy Haladás-játékos – inkognitója megőrzése mellett – szolgált pikáns háttérinformációkkal, valamint egy korábbi klubalkalmazott sem tett lakatot a szájára.

A lap úgy tudja, félmilliárd forint körüli a csapatot működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. adóssága, ami egy kis költségvetésű klubnál jelentős. Olyannyira, hogy – fültanúk jelenlétében – Tóth Miklós ügyvezető két hete kijelentette,

talán nem is tudják befejezni a most folyó pontvadászatot.

De ha sikerül is, abban az esetben, ha nem teljesítik a licencfeltételeket, akkor a megyei bajnokságba száműzheti őket az MLSZ. S úgy járhat a Haladás, ahogy tavaly a Sopron vagy korábban az ETO FC.

Bennfentesek szerint az „ősbűn” az volt, amikor 2015-ben az önkormányzat megszűnt többségi tulajdonosnak lenni, és a HALLMILL Kft. (ügyvezető: Illés Béla) 75 százalékos tulajdonhányadot szerzett, míg a városnak maradt 16,45 százalék (a maradék 8,55 százalék kistulajdonosok kezében van).

Illéséknek ugyanis sohasem volt annyi pénzük, amennyiből színvonalasan tudták volna működtetni a klubot,

még úgy sem, hogy az államtól normatív alapon minden egyesülethez százmilliók folynak be.

TOVÁBB: A Magyar Nemzet cikke itt olvasható – kattints!