A szombat esti cseppet sem vidám hangulatú csapatvacsorát követően vasárnaptól pihenőre vonultak a Haladás labdarúgói és szakmai stábja – írja a haladas.hu. Sokan elsősorban a nyáron érkezett légiósokat teszik felelősség a gyenge szereplésért. Tény, a belga védőt, Stef Wilst és az ausztrál csatárt, David Williams-t egyikük sem pótolta. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a magyar futballisták felelősségét, akik – talán Jagodics Márk kivételével – messze nem tudásukhoz méltóan futballoztak ősszel. Azaz az őszi szereplést a csapat, együtt hozta össze – olvasható a hivatalos honlapon.

– A szezon előtt azt gondoltuk, és most is azt gondoljuk, hogy több van ebben a csapatban – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Azt láttuk az ősszel, hogy a vereségek hatására a játékosok elbizonytalanodtak, ami a játékukon is meglátszott.

Olyan hibákat vétettek, amelyeket korábban nem voltak jellemzőek. Például döntetlen állásnál három meccsen három tizenegyest hibáztunk, ezeken a találkozókon ki is kaptunk. Több alkalommal ellenfelünk kapusa bizonyult a mezőny legjobbjának. Persze mindez csak magyarázat, ettől még az utolsó helyen áll a csapat. Két meccsel pedig nehéz elszámolni, ez pedig a kisvárdai 4-1-es vereség és az MTK elleni idegenbeli 0-4.

– Ami a folytatást illeti, szeretnénk változtatni, erősíteni a kereten, de tudjuk, januárban nem könnyű igazolni. Azt most még nem tudom megmondani, hány játékos távozik és érkezik, és neveket sem szeretnék mondani. Egy biztos, január 3-án kezdjük a felkészülést. Aztán az első három bajnoki sokmindenről, szinte mindenről dönthet: fogadjuk a Kisvárdát, megyünk Paksra, jön a Mezőkövesd. Jómagam a 90-es évek közepén – például Király Gáborral, Szekér Istvánnal, Mikóczi Péterrel – szerepeltem egy olyan Haladásban, amely hét ponttal fordult. Majd tavasszal nyolc bajnokin veretlen maradt és végül megőrizte NB I-es tagságát. Vagy említhetném az egy évvel ezelőtti szereplésünket, amikor a Fradi, a Puskás Akadémia és a Videoton ellen senki sem várt három győzelmet – és mégis megcsinálták a fiúk.