Mint ismert, heteken keresztül volt hangos a sajtó a Szombathelyi Haladás pénzügyi problémáitól az NB I előző idényében.

Először március végén lehetett olvasni arról, hogy a vasi játékosok nem kapták meg az aktuális teljes fizetésüket, ezt pedig később a klub vezetősége is elismerte, április végén azonban Tóth Miklós ügyvezető igazgató már arról tájékoztatta a csakfoci.hu-t, hogy nincs tartozás, mindenki megkapta az elmaradt összeget.

Honlapunk ezúttal úgy értesült, újfent pénzügyi problémákkal kell szembenéznie a Haladásnak: először olyan információk jutottak el hozzánk, hogy Horváth Ferenc vezetőedző már több mint 3 hónapja nem kapta meg a bérét, ezzel kapcsolatosan kerestük meg a klub részéről Tóth Miklóst, aki így reagált.

Ezt meg tudom cáfolni, ez így nem igaz. De a fizetésekről egyébként sem kívánunk nyilatkozni

– mondta az ügyvezető szűkszavúan, így arra nem kaptunk választ, van-e elmaradás a vezetőedző felé, és ha igen, az mekkora mértékű, mint ahogy a játékosokkal kapcsolatos elmaradások is tisztázatlanok maradtak.

Utóbbit azért fontos hangsúlyozni, mert a beszélgetést követően olyan információk jutottak el hozzánk, hogy a játékosoknál sincs teljesen rendben minden a fizetéseket tekintve: híreink szerint utoljára a márciusi bérek kifizetése történt meg (áprilisban),

az áprilisi fizetés még nem érkezett meg a részükre (ez májusban járt volna),

míg pár napon belül már a májusi bér kifizetése is esedékessé válik – így jelenleg egy hónapos a csúszás, ez viszont kettőre nőhet, ha nem lesz új fejlemény.