A héten különböző sajtóhírek jelentek meg a Haladással kapcsolatban, miszerint a klub pénzügyi válságban van, a játékosok nem kapnak fizetést és az is kétséges, hogy be tudják fejezni a szezont az első osztályban. A klub a fejleményekkel kapcsolatban csütörtökön közleményt adott ki, amelyben elismerték, anyagi nehézségekkel küzdenek, azonban a tulajdonosok minden megtesznek azért, hogy rendezzék a kialakult helyzetet.

A Haladás ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós az M4 Sport Játékoskijáró című műsorban adott exkluzív telefonos interjút, amelyben beszélt a klub helyzetéről.

Valóban vannak likviditási gondjaink, a játékosok a márciusban esedékes bérük egy részét kapták csak meg – kezdte Tóth Miklós az M4 Sport Játékoskijáró műsorában. – Szerdán voltam bent az öltözőben, elemeztem a játékosoknak ezt a helyzetet, nyilván arra kértem őket, hogy tegyenek meg mindent, azért, hogy a szombati mérkőzésen is eredményesen szerepeljünk. Ez a legfontosabb.

Az ügyvezető elmondta, hogy volt egy taggyűlése a klub tulajdonosainak, amelyen úgy döntöttek, hogy folytatják és mindent megtesznek azért, hogy megoldják ezt a szituációt.

A játékosoknak semmi más fegyverük nincs, mint hogy jól játszanak és maguk mellé állítsák a közönséget. Az is fontos lesz, hogy mennyien látogatnak ki a szombati meccsre, mennyire buzdítják a csapatot. A menedzsment és a tulajdonosok dolga, hogy biztosítsák az anyagi feltételeket.

Arra a felvetésre, miszerint a Haladás nem tudja a befejezni a szezont, arra a következőképpen válaszolt Tóth Miklós.

Természetesen az a célunk, hogy befejezzük a bajnokságot és az a cél, hogy ezt minél több pontot szerezzünk. Télen, mikor beszéltünk a tulajdonosokkal, akkor is nagyon nehéz helyzetben voltunk, de arra jutottunk, nem adjuk fel a bajnokságot – fogalmazott, majd hozzátette, a Hali szinte kilátástalannak tűnő helyzetéhez a beígért, de be nem érkezett szponzori támogatások vezettek.