Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, hétfő délelőtt ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottsága, amely bejelentette, hogy megvonta az NB II-es Balmazújváros indulási jogát.

Az MLSZ továbbá megvizsgálta az utóbbi időben pénzügyi problémákkal küszködő Szombathelyi Haladás – a klub korábban már megkapta az NB II-es licencet, ám ezt bármikor vissza lehet vonni – jelenlegi helyzetét is

és nem látott okot a klublicenc visszavonására

– írja a vasiak hivatalos oldala.

A Haladás így a 2019/20-as másodosztályú bajnokságban a Gyirmót FC Győr otthonában lép pályára az első fordulóban.

– Az elmúlt hetekben mindenki úgymond saját magának is edzett – mondta a szombathelyiek saját nevelésű támadója, Németh Márió. – Tehát úgy voltunk vele, ha megszűnik a klub és el kell mennünk, jó állapotban legyünk. Szóval rendesen beleálltunk a munkába, azt akartuk, hogy egy jó közösség alakuljon ki és mivel legtöbbünk szívügye a Haladás – vártunk.

Bíztunk benne, hogy megoldódnak az anyagi gondok és rendben lesz a licencünk.

Szerencsére Tóth Miklós ügyvezető igazgató az utóbbi hetekben többször is bejött az öltözőbe és tájékoztatott bennünk, hogy állnak a dolgok. Noha a korábban megbízott tréner Desits Szilárd irányításával is rendesen edzettünk, mióta megérkezett Supka Attila vezetőedző – és három évre aláírt – tíz-húsz százalékot dobott a teljesítményünkön. Úgy gondoltuk, az új edző személye biztosíték arra, hogy lesz folytatás, örülünk, hogy itt van a klubnál.