Honlapunkon korábban beszámoltunk arról az értesülésünkről, hogy ismét pénzügyi problémák láttak napvilágot az NB II-es Szombathelyi Haladásnál, a nézeteltérés ezúttal abból adódott, hogy a stadiont üzemeltető Haladás Sportkomplexum több havi bérleti díj elmaradását kérte számon a klubon, továbbá kilátásba helyezték azt is, hogy az NB II-es csapatnak ki kell költöznie a stadionból, ha nem egyenlítik ki a tartozást.

A konfliktust nem tagadta honlapunknak a vasi klub ügyvezetője igazgatója, Séllei Árpád, aki azt nyilatkozta, hogy szerinte nincs tartozás a Sportkomplexum felé, miután az előző évben a HVSE kapott pénzt a kormányhatározat alapján a teljes komplexum fenntartási költségeire, és ez át is lett adva a komplexumnak.

Séllei a legutóbbi szurkolói ankéton válaszolt arra a kérdésre is, hogy igényt tart-e a Haladás a 2019-es évre szóló, 37.5 milliós bérleti díj támogatásra.

– Szeretnénk, ha a komplexum elengedné a 2019-es tartozásunkat, megteheti, hiszen már megkapta az államtól. És 2020 első félévére kérnénk a 37.5 milliós támogatást, de természetesen ez a komplexumhoz kerülne, nem a Halihoz – mondta az ügyvezető.

A Haladás hivatalos oldalának legfrissebb híre szerint a tegnapi napon, azaz 2020. október 19-én közös egyeztetésen vettek részt a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., a Haladás VSE és az önkormányzat képviselői.

– Az egyeztetés eredményeként a korábban a megszavazott 37,5 millió forintos támogatáshoz kapcsolódó szerződést a felek a tegnapi napon aláírták, így ez a mai napon kifizetésre is kerül. A felek kijelentik, hogy a jövőben az illetékes minisztériumnál az általuk használt létesítmény fenntartásához kapcsolódó költségek állami támogatása ügyében – lehetőségeikhez mérten – eljárnak – olvasható a közleményben.