Utolsó, Vidi elleni NB I-es bajnokijához képest tíz helyen változott a másodosztályba kiesett és komoly nehézségekkel küzdő Haladás kezdőcsapata – Németh Milán lépett csak pályára abból az együttesből. A szombathelyieknél sérülés miatt Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf hiányzott, pályára lépett viszont csereként a próbajátékon szereplő támadó, Eszlátyi István. Szintén próbajátékon szerepel a Haladásban a korábban Illés Akadémián nevelkedő, többek között Sárváron is futballozó csatár, Németh Erik – írja a haladas.hu.

Így mentenék meg a kizárás által fenyegetett Haladást – közleményt adtak ki

Az OTP Bank Liga újonca, a Kaposvár szerzett vezetést a szombathelyi találkozón, Szakály Attila révén, aki a 32. percben, egy bal oldali szögletet követően fejelt 7 méterről a kapuba (0-1).

A második félidőre teljes sort cserélt Supka Attila, főleg a fiatalok léptek pályára. A 84. percben aztán egyenlített a Haladás: Kiss Bence 24 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1). Sőt, a 87. percben Petró jobb oldali beadását Tamás nyolc méterről a jobb sarokba helyezte (2-1), eldöntve a felkészülési találkozót.

Felkészülési mérkőzés:

Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (Kiss B. 84., Tamás 87., ill. Szakály A. 32.)

Haladás, I. félidő: Gyurján – Tóth D., Jancsó, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Nyári, Illés, Németh Márió – Medgyes, Gaál

Haladás, II. félidő: Rózsa – Kiss Balázs, Jagodics, Tamás, Füleki – Doktorics, Kovalovszki, Kiss Bence, Petró – Németh E., Eszlátyi

Kaposvár: Összeállítás később!