A csakfoci.hu elsőként jelezte, hogy az egyre nagyobb bajban lévő Haladást feljelentette a csapat korábbi edzője, Supka Attila a Magyar Labdarúgó-szövetségnél, mivel több havi járandósággal tartoznak neki.

Az ügyben az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a keddi ülésén több fontos ügyről is döntést hozott, így többek között kiderült, 400 ezer forintra megbüntették a klubot, mert a korábban menesztett Supka Attila vezetőedzőnek és segítőjének, Híres Gábornak tartozik a vasi klub. Amennyiben a klub a határozat jogerőre emelkedésig nem fizeti ki az összeget, a szövetség tíz hónapra kizárja a Haladást az átigazolásból. A Supka–Híres páros a 13. forduló után a 18. helyen adta át a csapatot.

A Haladás nemrégiben kinevezett új ügyvezetője, Séllei Árpád a klubhonlapnak elmondta, a tárgyalás reggelén a klub a tartozás kétharmadát átutalta az edzőpárosnak, azért annyit, mert a végösszeg pontosításra szorult, egyikük fizetéséhez ugyanis letiltás érkezett.

A Haladás ezen kívül vitatta azt, hogy Supka és Híres fizetésükön kívül jogosult lennének prémiumra is, hiszen nekik is köszönhető volt, hogy a csapat kiesőhelyen tanyázott. Ám az MLSZ fegyelmi bizottsága szerint a prémium is jár.

A Haladás így teljesíti kötelezettségét, a fennmaradó részt – prémiumokkal együtt – csütörtökön elutalja – azaz Supkáék valamennyi követelésüket megkapják.

Séllei Árpád annyit fűzött az ügyhöz, hogy a jelek szerint Supkáék jobban teljesítenek a pályán kívül, mint tették a kispadon.

Kőkemény MLSZ-határozat: Kizárhatják a Haladást az átigazolásokból, ütés miatt eltiltás a Fradi-játékosnak