A csakfoci.hu elsőként jelezte június elején, hogy a Haladás ukrán légiósa, Jurij Habovda külföldön és az NB I-ben is kapóssá vált. Honlapunknak adott nyilatkozatában elárulta, több országból is kapott ajánlatot, a végleges döntése előtt azonban még visszatér Szombathelyre. Teltek-múltak az idők, a magyar levéllel is rendelkező jobb oldali védő az SV Lafnitz elleni felkészülési mérkőzésen a bal térdében belső oldalszalag-szakadást szenvedett, a mai napig Ukrajnában kezelteti a sérülését, ahol világsztárokhoz hasonlóan gyógyul.

A 30 éves rutinos játékos a sajnálatos sérüléséről, (amely rosszabb esetben meggátolhatja az esetleges klubváltásban), az ezzel egyidejűleg kapott ajánlatokról és a folytatásról is beszélt hazája egyik lapjának, a football24-nek.

A szezon végeztével két ajánlatom is volt az NB I-ből, de azonnal visszautasítottam őket, mert nem azok a klubok voltak, amelyekre számítottam. Nagy valószínűséggel a Haladásnál fogok maradni a következő idényben is. A helyzetemet súlyosbította, hogy a Lafnitz elleni edzőmeccsen olyan sérülést szenvedtem, hogy másfél-két hónapig nem léphetek pályára – kezdte Habovda a football24-nek. – Oldalszalag-szakadást szenvedtem. Nagyon kellemetlen sérülésről van szó, de keményen dolgozok azon, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek a pályára.

Habovda hozzátette, a sérülése ellenére ajánlatot is kapott az egyik Európa Ligában érdekelt NB I-es csapattól.

A sérülésemet súlyosbítja, hogy pszichológiailag nehéz feldolgozni.

Két nappal a sérülésem után egy nagyon jó ajánlatot kaptam az egyik Európa Ligában érdekelt NB I-es csapattól. Pontosan erre vártam. Kár, hogy minden másként alakult.

Csak kitartónak kell lennem és keményen kell dolgoznom, így még erősebben térhetek vissza a pályára. Úgy gondolom, képes vagyok magam fölé emelkedni, és továbbra is el tudom érni azt, amiről álmodom, és megvalósíthatom a magam elé kitűzött célokat.

Végül az aktuális helyzetéről és a jövőjéről is szót ejtett.

Jelenleg Lvivben vagyok. A rehabilitációmat végzem, személyi edzővel dolgozom, amely során összes gyakorlatot elvégzem. Augusztus 22-én Kijevbe megyek az utolsó kontrollvizsgálatra. Remélem, hamarosan visszatérhetek a pályára.

Érdekes, egy héttel ezelőtt egy újabb nagyon kedvező ajánlatot kaptam egy európai bajnokságban szereplő csapattól, ám ez most nem Magyarországról érkezett. Bíztam benne, azok a feltételek is megvalósulnak majd, amiben megegyeztünk előzetesen.

A következő nap felhívtam őket, és jeleztem nekik, sérült vagyok, ezért egy hónap múlva tudok csak a rendelkezésükre állni. A klub időt adott a gondolkodásra, azóta itt vagyok és várok. Még van idő a nyári átigazolási időszakból. Ki tudja, még mi fog történni? Nem fogok előre inni a medve bőrére.