A csakfoci.hu információi szerint másfél év után távozik az NB I-ben a kiesést jelentő 12. helyen álló Haladástól a csapat szerb-magyar kettős állampolgárságú játékosa, Miroslav Grumic, aki nyárig az élvonalbeli álmokat szövegető Zalaegerszegnél folytathatja pályafutását.

Úgy tudjuk, hogy a két klubnak nem volt nehéz egyezségre jutni a játékos csapatváltását illetően, hiszen mindkét együttes a törökországi Larában edzőtáborozott a téli felkészülés során.

Értesüléseink szerint elsősorban csatárként, majd a Haladásnál az utóbbi időben védőként bevethető játékos a ZTE hazaérkezése után csütörtökön már az újdonsült csapattársaival fog együtt edzeni Zalaegerszegen, ahol az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok és a szerződése aláírása után pénteken hivatalosan is bemutatják, mint új igazolást.

Grumic pályafutása során Magyarországon korábban megfordult Kaposváron és Pécsen, majd a Diósgyőr, a Kisvárda és a Kozármisleny mezét is magára ölthette a Haladást megelőzően.

Az NB II-es ZTE-nél magyar származású, magyar nagyszülőkkel rendelkező futballisták is játszanak, többek között a keret tagja a horvát Aljosa Vojnovic és Zoran Lesljak, és a szlovák Szépe János is, és így Grumic egy magyar szálnak köszönhetően igazolhat “futballmagyarként” a ZTE-hez.

HIVATALOS LETT: A Haladás klubhonlapján jelentette be, hogy Miroslav Grumic tavasszal az NB II. második helyén álló Zalaegerszegi TE együttesében folytatja pályafutását. A 34 éves szerb-magyar középpályás ugyan végigjátszotta a keddi, Sepsi OSK elleni edzőmérkőzést, ám szerdán már csatlakozott a vasiakkal egyébként egy hotelban lakó NB II-es ZTE-hez – írja a haladas.hu.

Új igazolás‼️Rutint igazoltunk. Miroslav Grumicot is hazahoztuk magunkkal és már velünk is marad tavasszal💪Grumic…

Közzétette: ZTE FC Zalaegerszeg – 2019. január 23., szerda