Korábban már beszámoltunk arról, hogy október elején a Haladás leigazolta a Diósgyőr korábbi grúz válogatott védekező középpályását. Murtaz Daushvili a szezonban kétszer kezdőként, egyszer csereként játszott, majd időközben Újpesten bokaszalag-sérülést szenvedett. A grúz légiós felépült a sérüléséből és elmondása szerint boldog Szombathelyen, valamint jó véleménnyel van a magyar fociról és a válogatottról.

Bevallom, mielőtt Szombathelyre kerültem,nem sokat tudtam a Haladásról. Emlékszem, még a Diósgyőr játékosaként edzőm többek között elmondta a Haliról, hogy az egyik legrégebbi, legjobb és nagy múltú klub. Ennyi információm volt. De jó helyre kerültem, jól érzem magam Szombathelyen és a klubban is, több játékos ellen korábban már futballoztam, Király Gáborról pedig természetesen tudtam, hogy egy legenda Magyarországon. Jurij Habovdával anno Ukrajnában, a Lviv együttesében csapattársak voltunk – kezdte Murtaz Daushvili a haladas.hu-nak.

A 29 éves játékos kitért a posztjának sajátosságaira.

Hogy kemény futballista vagyok-e? Nem gondolom, hogy csak ez lenne az erősségem, s egyébként is, mivel a csapat nem áll jól a bajnokságban, mind a tizenegyünknek úgy kell kimennie a pályára, mint egy harcos. A posztomból viszont adódóan sok labdát kell szereznem, úgyhogy rendesen oda kell tennem magam.

Ami a céljaimat illeti, látva ezt a szép stadiont és a fanatikus szurkolóinkat, mindenképpen meg kell tartanunk NB I-es tagságunkat. Drukkereink belehajszolnak minket, hogy minden meccsen a győzelemre törjünk.

A magyar foci és a grúz nemzeti csapat is szóba került.

Utoljára két éve futballoztam Magyarországon és már akkor is jónak láttam a színvonalat.

Azóta még tovább fejlődött a futball, szép stadionok épültek – szóval mind a labdarúgás, mind pedig az infrastrukturális körülmények folyamatosan fejlődnek.

Nem mondtam le a válogatottságról sem, de mivel egy ideig nem volt csapatom, így nem is hívtak meg. Nagyon jó kapcsolatban vagyok a szövetségi kapitánnyal és a stábbal, rendszeresen beszélünk. Minden játékosnak a legnagyobb álma a válogatottság, így természetesen szeretném még minél többször magamra pályára lépni a nemzeti csapatban. Ehhez pedig az kell, hogy folyamatosan jól futballozzak a Haladásban.

Végül elárulta azt is, miért kell fejdvédő maszkban játszania a meccseken.

Korábban 11-szer volt kisebb-nagyobb agyrázkódásom, ezért óvatosságból néhány éve megcsináltattam a maszkot. Ám ez semmiben sem gátol, ezen nem múlik csapatom sikere.