Hiába volt ősszel még alapember Nagy Richárd Vácon, könnyen elképzelhető, hogy távozik a szezon végén, méghozzá minden bizonnyal úgy, hogy egy percet sem kap már tavasszal. Az indok a szokásosnak mondható: a 24 éves középpályás nem akarta meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését az NB II-es klubbal, ezért maga a klubtulajdonos, az angol John P. Marshall döntött úgy, hogy nem számolnak már a futballistával – számoltunk be hazai átigazolási rovatunkban.

Az eset azért érdekes, mert Nagy Richárd a vezetőedzőnek, Nagy Tibornak a fia, aki így tulajdonosi döntésre nem szerepeltethette a játékost. A csakfoci.hu megkereste John P. Marshallt, aki részleteket is elárult az ügyről.

Ugyanaz volt az eljárás, mint egy éve, Zsolnai Richárd esetében. Ha valakinek lejár a szerződése az idény végén, és úgy gondoljuk, hogy van olyan értékes a játékos, akkor télen új kontratust kínálunk neki. Egy éve Zsolnai is megkapta a ajánlatot, mert nem akartuk, hogy egy jó futballista ingyen sétáljon el a csapattól. Ha nem kapunk semmit egy játékosért, aki nem akarja magát elkötelezni a klubhoz, akkor miért kellene játszatnunk azt a futballistát? Ugyanez történt Nagy Richárd esetében is, azzal a nyilvánvaló különbséggel, hogy ezúttal a vezetőedző, Nagy Tibor fiáról beszélünk.

Ez mennyiben tette különlegessé a helyzetet?

Ha a csapat nem szerepel jól tavasszal – ami meg is történt – én arra számítottam volna, hogy Nagy Richárd legalább abban motivált lesz, hogy az édesapjának segítsen. De ő sajnos nem volt kooperatív, nem érdekelte a szituáció és nem akart továbbra sem aláírni, hiába ajánlottunk neki mintegy 50 százalékos béremelést.

Nyilván egy másik klubnál képzeli el a pályafutását, akár az NB I-ben, akár az NB II-ben, gondolom több pénzért. Amiatt nem kezeltük Richárdot másképpen, mert ő az edző fia. Meglepő volt azonban ennek a fényében a reakciója.

És Nagy Tibor szakvezető hogyan reagált a történetre?

Nyilván nem örült annak, hogy nem kívánjuk a továbbiakban játszatni a fiát. De megértette, hogy az üzletpolitikánk ez, ha egy játékos nem akarja magát elkötelezni a klubhoz, nem akar itt játszani, akkor nem ragaszkodunk hozzá.  Ezek után miért kellene játszatni a csapatban? Jobb, ha egy olyan játékost teszünk be, egy olyan futballista fejlődését segítjük inkább, akinek élő szerződése van és lesz is, és aki tenni is akar a klubért. Nagyon csalódott vagyok Richárd reakcióját illetően, sajnos közel sem volt annyira elkötelezett a Vác iránt, mint azt sokan gondolták – fűzte hozzá Marshall.

Honlapunk Nagy Tibort is kereste, hogy reagálna-e a tulajdonosi közleményre, de nem akarta kommentálni az esetet.

DUDÁS GÁBOR


Hasonló történet legutóbb Újpesten robbant ki, akkor Roderick Duchatelet akadt ki Windecker Józsefre, aki nem akart hosszabbítani. A játékos azóta sem lépett pályára a lila-fehéreknél.

“2 millió forint feletti fizetés, lakás, kocsi sem elég neki” – az Újpest nekiment saját játékosának