A Swietelsky Magyarország Kft. újíthatja fel a békéscsabai Előre-futballpálya lelátóját mintegy hétmilliárd forintból – erről határozott csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A jelen lévő 15 képviselő egyhangúlag fogadta el az előterjesztést – írja az MTI.

A feltételes közbeszerzési eljárásra – amely az Európai Unió hivatalos lapjában is megjelent – ketten jelentkeztek, de hiánypótlást már csak a nyertes vállalkozás adott be. A nettó vállalkozói díj tartalékkerettel növelt összege 7.5 milliárd forint, a tartalékkeret csaknem 554 millió. A szerződés akkor válik hatályossá, ha a támogatói okiratot kiállítják.

Az ülésen Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester elmondta, a lelátó nagyon rossz állapotban van, „rozsdásodik, potyognak a vasbeton elemek”, szurkolók már nem is ülnek ott.
Kifejtette, a beruházás részeként „egy fedett stadion építése a cél”; továbbá felújítanak egy műfüves nagypályát, és jelentős számú parkolóhelyet is kialakítanak.

Az Előre-pályának otthont adó Kórház utcai stadion egyik lelátóját 2014–2017 között a kormány stadionrekonstrukciós programja keretében mintegy 1.2 milliárd forintból felújították. Akkor több mint 2280 ülőhellyel ellátott új lelátót, öltözőket, VIP-helyiségeket, sajtóhelyiségeket, pénztárat, büfét, vizesblokkokat és egészségügyi helyiségeket építettek; és megtörtént a pályavilágítás, továbbá a fűtési rendszer rekonstrukciója is.

Nem adta fel az európai kupaindulást a Vidi válogatott játékosa: “A célunk egyértelműen az, hogy elérjük a negyedik helyet”