Mint ismert, több hazai kupamérkőzés is elmaradt már az irreális hideg miatt. A Nyíregyháza viszont mínusz 12 fokban is pályára lépett hétvégén, vasárnap pedig már újabb bajnokit kellene játszania a Szparinak. A Gyirmót elleni mérkőzésen a játékvezetőt és a játékosokat is próbára tette a hideg – írja a nyiregyhazaspartacus.hu.

Balesetveszélyes pálya, ironikus vezetőedző

– Rossz volt ránézni a játékosokra, enyhe fagyási sérülést szenvedtek. Volt, akinek fél órával a lefújás után, három forró zuhanyt követően is még lila volt a bőre, van akinek a szeme vérzett be.

Tudomásul kell venni, hogy mínusz 10-12 fokban nem lehet futball mérkőzést játszani. Nem beszélve a pálya talajáról, ami balesetveszélyes volt. De örülünk annak, hogy jövőre még egy héttel korábban kezdhetünk majd a kiírás szerint, biztosan jobb lesz

– mondta ironikusan Lucsánszky Tamás vezetőedző. – Annak örülünk, hogy az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, vannak fűtött pályák, de ez még nem egységes. Olyankor kell lejátszani a mérkőzéseket, amikor erre alkalmasak a stadionok. Azt mondta a legutóbbi meccsünkön a jeges fagyott talajra a játékvezető, hogy két feltételnek kell teljesülnie, ha pattan és gurul a labda, akkor játékra alkalmas. Ez most teljesült, de a harmadik feltétel is érdekelne, mert a Budafok ellen decemberben épp ez a kettő nem valósult meg, mégis játszottunk. A pályaviszonyok miatt már harmadik hete lehetetlen minőségi munkát végezni. Ezzel együtt nem szeretnék kifogást keresni, a mérkőzést le kell játszanunk, és mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében – mondta Lucsánszky.

A tréner a klub sajtótájékoztatóján elmondta, sokkal ésszerűbb lenne, ha júniusban tartana tovább a szezon.

A Liu testvérek segíthettek volna

A játékosok többség egyáltalán nem érezte a lábujját és a rutinos játékosok sem emlékeznek olyanra, hogy ilyen körülmények között kellett volna futballozniuk. A mínusz 10 fokos hideg mellett erős szél is fújt, a talaj pedig beton keménységűre fagyott.

– Sok mérkőzést játszottam már pályafutásom során, de ilyen körülmények még soha nem voltak. Az egy dolog, hogy hideg volt, fújt a szél, de a pálya nagyon kemény volt, és nagyon csúszott.

– A gyorskorcsolya váltó néhány tagja biztosan hasznunkra lehetett volna, mert megfelelő cipőt nem lehetett találni erre a talajra, pedig többet is kipróbáltunk. Nem lehetett kitámasztani, beadásnál alárúgni, nagyon kellett figyelni, nehogy komoly sérülést szenvedjünk. A becsúszások után teljesen lement a bőr a lábamról, van, akinek a szemével volt probléma a hideg szél miatt, a bőrünk lilára fagyott.

– Kétszer próbáltam valamit mondani a többieknek, illetve a játékvezetőnek, de nem tudtam megszólalni. A találkozó után 25-30 percig ültünk az öltözőben, több meleg zuhanyt is vettünk mire kiengedtünk. Azért sajnálom mindezt, mert ilyen körülmények között nem lehet játszani. A hétvégére sem jósolnak sokkal jobb időt, de ez nem érdekel, csak nyerjünk – mondta Csilus Tamás, a Nyíregyháza játékosa.

Az előrejelzések szerint vasárnap Nyíregyházán mínusz 3, plusz 3 fok lesz, azaz a mérkőzés ideje alatt akár fagypont felett is lehet a hőmérséklet – írja a klub hivatalos honlapja.