Két év alatt másodszor került csődközeli helyzetbe a jelenleg másodosztályú ETO FC Győr. Ahogy arról beszámoltunk, a klub új tulajdonosa a budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. lett, míg az eddigi ügyvezető, Drucskó Zoltán lemondott a posztjáról.

 – Az elnök úr azért távozott, mert közel 400 millió forintos adósságot halmozott fel, négy hónapja nem tudott kifizetni senkit – árulta el a kisalfold.hu-nak Borkai Zsolt, Győr polgármestere. – Az önkormányzat is azért nem utalta át a beígért 150 millió forintos éves támogatás második felét, mert nem láttam biztosítottnak a klub működését a jelenlegi formájában. Az idény elején egyébként elutaltunk 75 millió forintot az egyesületnek, majd még negyvenet a futsalcsapat teremhasználatára és újabb huszonötöt a működtetésére. Tehát jócskán szponzoráltuk az ETO-t. Éppen ezért felháborító, hogy Drucskó közpénzeket kótyavetyélt el.

– Nem vagyok túl boldog. Engem már keresztre feszítettek volna, ha így gazdálkodtam volna az önkormányzat pénzével – tette hozzá Borkai, aki reményét fejezte ki, hogy az új tulajdonos már jobban kézben tartja majd a Rába-parti egyesületet.

A tervek szerint a jövőben a klubban különválik a labdarúgás és a futsal. Az új tulajdonos 96 százalékban birtokolja az egyesületet, a fennmaradó négy százalék májusig Drucskó Zoltánnál marad, aki a futsalt továbbra is működtetné.