Egy hónapja botrányos körülmények között ért véget a ZTE és a Gyirmót NB II-es bajnokija: a 4-2-s győzelmet arató győri gárda a meccs végén elveszítette egyik legjobbját, a gólt és gólpasszt is jegyző Kiss Mátét, aki megütötte egy szabálytalanság után a zalai Fujsz Richárdot.

A 95. percben azonban elszakadt a cérna a gyirmóti játékosnál: miután a ZTE támadója, Fujsz Richárd szabálytalankodott és rálépett ellenfelére, Kiss egy ütéssel törlesztett, Pillók Ádám játékvezető pedig egy tömegjelenetet követően – amelybe a kispadon ülők is beszálltak – kiállította a vendégek futballistáját, Fujsznak pedig sárga lapot adott.

Az eset miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága 4 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az egykori U20-as vb-bronzérmes középpályást. A Gyirmót FC Győr sportszervezetének kérésére, azonban ma – Hannich Péter sportigazgató jelenlétében – újratárgyalta Kiss Máté ügyét a szövetség, és a játékos büntetését, a mérkőzés felvételének megtekintése után három soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték – számolt be az NB II-es klub honlapja.