Tomáš Košický, a Debrecen kapusa a szlovák sport.sk-nak nyilatkozott a jelenlegi helyzetről.

– A múlt hét óta egyéni gyakorlatokat végzünk. A magyar játékosok hazamehettek, a légiósoknak viszont itt kellett maradniuk, ha ugyanis jobbra fordul a helyzet, gond lehetne a magyarországi visszatéréssel. Egyelőre senki nem tudja, mikor lesznek újra közös edzések. Szívesebben mennék haza, mivel a családom Szlovákiában maradt, de a határátlépés most problémás.

A légiós bízik benne, hogy folytatni tudják a bajnokságot.

– Nagyon remélem, hogy be tudjuk fejezni a bajnokságot. Ha májusban el tudnánk kezdeni, nem lenne gond. Nagy kérdés azonban a játékosok kondíciója.

Természetesen mindenki játszani szeretne, de most az egészség és a megelőzés a legfontosabb. A járvány elején járunk. Az utcákon azt látom, hogy az eddigi intézkedések picit lazábbak voltak, mint Szlovákiában. Már egyre többen hordanak maszkot például, de még nem annyian, mint nálunk. A szlovák médiából tájékozódom a koronavírus-helyzetről, az itteni fejleményekről a csapattársaim szoktak beszámolni.

A kapus beszélt a Debrecen céljairól is.

– Mindig az a célunk, hogy a bajnokság első felében végezzünk. Tavaly a harmadik helyet szereztük meg, indulhattunk az Európa Ligában. Most is szeretnénk feljebb lépni, hiszen jó a sorsolásunk. Remélem, sikerül.

Régebben csak a Ferencvárost és a Debrecent ismertem a magyar csapatok közül. Azóta kiegyenlítettebb lett a bajnokság, az elmúlt években megerősödött a Fehérvár, de nem szabad megfeledkezni a Honvédról és a Mezőkövesdről sem.

– Jól érzem itt magam, kiválóak a feltételek. Mindennel elégedett vagyok, ezért is hosszabbítottam meg a szerződésemet másfél évvel.

Azt egyelőre nem tudja, hogy mikor állhat újra a kapuba.

– Valószínűleg áprilisban eldöntik a klubok, hogy mi lesz a folytatással. Egyelőre van millió elképzelés, de ugyanez a helyzet Szlovákiában is.