Mint ismert, az MLSZ Elnöksége egy héttel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt felfüggesztette az OTP Bank Liga küzdelmeit. A DVSC játékosai bár megjelentek az akkorra kiírt délutáni edzésen, ám egy részletes tájékoztató utána hazaküldték őket, és velük együtt az edzői stábot is.

Az azóta eltelt időszakról, és a feladatvégzésről a csapat vezetőedzője, Vitelki Zoltán nyilatkozott a klubhonlapnak.

Azt mondhatom, egészségileg jól érzem magam, mentálisan viszont nem. Itthon vagyok a családommal, próbáljuk betartani azokat az intézkedéseket, melyek segítik mielőbb átvészelni ezt az időszakot. Nagyon rosszul élem meg, hisz mint a játékosoknak, természetesen nekem is a sport töltötte ki a mindennapjaimat. Ettől függetlenül próbálom értékelni az elmúlt heteket, hónapokat, és igyekszem hasznosan eltölteni a napokat. Próbálok építkezni a jövőre, bízom benne, minél hamarabb el tudjuk kezdeni a közös munkát a csapattal – kezdte a dvsc.hu-nak Vitelki Zoltán, aki az MLSZ határozatára is kitért.

Úgy gondolom, eredménytől függetlenül, hamarabb fel kellett volna függeszteni a bajnokságot. A Zalaegerszeg elleni egy nagyon ingerszegény meccs volt szurkolók nélkül, talán már azt sem kellett volna lejátszanunk. Azon túlmenően, hogy sportemberek vagyunk, sajnáljuk, de jó döntés született. A kényszerpihenőre egyéni programot kaptak a játékosok, erősítő és fizikális feladatokat is kell végezniük otthon. Ezekről természetesen visszajelzést kell küldeniük, tehát ellenőrizve vannak, de nagyon bízom benne, hogy rövid időn belül ismét személyesen tudjuk tovább folytatni a tréningeket.

Koronavírus: Összefogtak a magyar szurkolók, a Diósgyőr, a Fradi és az Újpest ultrái is üzentek – minden hír a járványról!