Mint ismeretes, a DVSC – amennyiben továbbjut az albán Kukesi csapata ellen – az AS Romával találkozhat az Európa Liga második selejtezőkörében – ez derült ki az UEFA szerdai sorsolásán.

Egybehangzó olaszországi lapértesülések szerint azonban elképzelhető, hogy a debreceni és a római csapattól független ok miatt mégsem kerül sor erre a párosításra. A háttérben a Milan régóta húzódó, a Pénzügyi Fair Play Szabály megsértése miatt zajló ügye áll: a lombardokat egy éve már kizárták egyszer a nemzetközi porondról, de a Milan akkor a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult és sikerrel fellebbezett, így elindulhatott az Európa Liga előző idényében – végül a csoportkörben búcsúzott a sorozattól.

A Milan kizárása azonban újra téma (a cikkek szerint egy olyan megállapodás születhet a felek között, melynek értelmében a piros-feketék nem indulnak a következő szezonban az Európa Ligában, cserébe viszont az UEFA több időt ad számukra a költségvetési és pénzügyi fair play problémák rendezésére), a klub és az UEFA képviselő folyamatosan egyeztetnek Nyonban, és több olasz sajtótermék szerint is olyan döntés születhet, amely a DVSC Roma elleni párharcát is befolyásolhatja.

Amennyiben a Milan nem indulhatna el a mostani idényben az EL-ben (erre a Serie A-ban szerzett 5. helye jogosítja fel), a már említett pénzügyi kihágásai miatt (2017-ben 200 millió euró költött játékosokra és nem tudta financiális mérlegét a megfelelő szintre hozni, ezért büntetné az európai szövetség), úgy az olasz 6. AS Roma lépne a helyére, és automatikusan a csoportkörbe kerülhetne.

Így viszont az olasz bajnokság 7. helyén végzett Torino is belépőt nyerne a második számú európai kupasorozatba, azaz a “Bikákkal” találkozhatna a Loki, ha sikerrel veszi az EL-ben az első akadályt.

A Fradi után a Vidinek és a DAC-nak is bekavart az UEFA – otthon kell kezdeniük az EL-ben