Bényei Balázs, a DVSC védője az Instagramon emelt szót szlovák csapattársa, Tomás Kosicky miatt.

A debreceniek saját nevelésű, 29 éves játékosa pontosan nem írta le a történteket, de szavaiból kiderül, hogy a Honvéd elleni bajnokin a mezőny talán legjobbjának bizonyuló, nemrég – a drukkerek által – a hónap játékosának is megválasztott szlovák kapust származása miatt érhették inzultusok a Loki szurkolói részéről. Bényei vasárnapi bejegyzését idézzük az alábbiakban.

“A csapat és szurkolói egymásért – mindig ezt gondoltam. De az utóbbi időkben hétről-hétre csalódnom kell.

Elfogadhatatlan számomra, hogy gyűlölködő, esetenként rasszista megnyílvánulással kelljen szembesülnie bárkinek – főleg a saját csapata szurkolóitól. Ugyanazon csapat részei vagyunk, legyünk bármilyen nemzetiségűek, tartozzunk bármely felekezethez, vagy legyen a bőrünk bármilyen színű! Nagyon szomorú, hogy így viselkedtek egy társunkkal szemben. Szégyellje magát mindenki, aki ebben részt vesz, én azt teszem miattatok!

Tomas Kosicky velünk! Hajrá DVSC!” – írta a közösségi oldalon a futballista.

 

Kosicky novembertől tagja folyamatosan a DVSC kezdőcsapatának újra, a 33 éves hálóőr az FTC elleni, súlyos vereséggel végződött (1-6) bajnokin állhatott először a gólvonalra az NB I-es idényben, majd a Kisvárda, a ZTE és a Honvéd elleni mérkőzéseket is végigvédte, teljesítményére nem lehetett panasz, a múlt héten a csakfoci.hu-nál is bekerült a forduló válogatottjába.