Mint ismert, hétfő este gólpasszal tért vissza a Debreceni VSC-be a 108-szoros magyar válogatott szélső, Dzsudzsák Balázs, aki a 73. percben lépett pályára, végül pedig a harmadik gólt készítette elő a 3-1-re végződő NB II-es bajnokin a Pécsi MFC ellen. A 33 éves játékos a lefújást követően az M4 Sport kamerái előtt osztotta meg gondolatait a visszatérésről.

– Szuper érzés volt, kevés szó jut eszembe most. Nagyon boldog vagyok, hogy hazai pályán, egy új stadionban, győztes meccsen térhettem vissza 13 év után, és gólpasszal is sikerült ehhez hozzájárulnom. A legfontosabb, hogy továbbra is hozzuk a meccseket. Voltak nehéz pillanataink, de a csapat volt annyira erős, hogy 1-1-nél ritmust tudott váltani.

Örülök, hogy sikerült gólpasszt adnom, amiből még egy lehetett volna, ha Ferenczi berúgja, de ez van, nem vagyok elégedetlen.

Nehéz leszűrni 18 perc alatt, hogy milyen formában vagyok, próbáltam hozzátenni, amennyit lehet. Ha erőben nem is vagyok topon, de jól érzem magam, augusztus óta folyamatosan edzésben vagyok, csak a meccsek hiányoztak az életemből. De most véget ért ez az időszak, és bízom benne, hogy hamarosan már kezdőként is segíthetem a csapatot a pályán – nyilatkozta Dzsudzsák.

A rutinos játékos hozzátette, egészen fantasztikus érzés volt számára, hogy közel 2000 ember ment ki az edzésre a bemutatásánál egy keddi délutánon, Magyarországon ez nem mindennapos történet.

– Ez is azt jelzi számomra, hogy igenis jó döntés volt, sehol máshol nem fogadtak volna ekkora szeretettel – folytatta a legutóbb az Egyesült Arab Emírségekben játszó szélső, majd arra is válaszolt, hogy a társak hogyan fogadták. – A társak felével már játszottam együtt, a másik fele pedig rajtam nőtt fel, hiszen lassan már 34 leszek. De ennek örülök, látom rajtuk az aranyos tiszteletet, minden szavamat figyelik, ahol tudok segítek.

A hétfő esti bajnoki előtt vált hivatalossá, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal sem számít Dzsudzsákra a válogatottban a következő három mérkőzésen.

– A kerethirdetésnél éppen meetingünk volt, így utólag jutott el a hír hozzám, de természetesen valamilyen szinten tudtam, hogy ez lesz, hiszen nem kaptam hívást előtte a válogatottól. Abszolút a Debrecenre fókuszálok, most ez a legfontosabb az életemben – zárta az interjút Dzsudzsák.