A Magyar Hang információi szerint a mérkőzés lefújása után történtek miatt rendbontás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányságon, és a mérkőzés másnapján történtek nyomozati cselekmények is.

A portál kérdésére azt is közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy eddig összesen hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

Arra a felvetésükre, hogy a nyomozás eddigi információi alapján van-e olyan adat, amely szerint megütötték valamelyik labdarúgót, azt írták, hogy ezt még vizsgálják. Azt is közölték, hogy a rendelkezésre álló videófelvételek elemzésével, tanúk meghallgatásával folyik a gyanúsítottak beazonosítása, a felkutatásuk folyamatban van.

Mint arról beszámoltunk, a DVSC-Paksi FC mérkőzés (1-1) lefújása után a debreceni B-közép egy csoportja a pályán akart elégtételt venni a játékosokon, de a berohanó speciális rendőri egység elejét vette a nagyobb inzultusnak. A két csapat játékosai végül csak két órával a meccs után tudta elhagyni a stadiont.

Nem csak a pályán, de a debreceni Nagyerdei Stadion VIP-páholyában is tettlegességig fajult a feszült helyzet, a civishir.hu szerint tömeges dulakodás alakult ki. A többségi tulajdonos, Szima Gábor “durva, szűnni nem akaró szidalmazását” hallva egy hozzá közel álló személy (szemtanúk elmondása szerint) a páholyból leugorva nekirontott az egyik – elégedetlenségét szintén kifejezésre juttató – szurkolónak.

Balhé a VIP-ben is a Loki kiesése után: A Szimát szidó szurkolóra támadtak