Pontosan az idény felénél, 19 mérkőzést követően a DVSC a papírformának megfelelően vezeti a Merkantil Bank NB II tabelláját, előnye jelenleg három pont a második Budaörs előtt. A legtöbb gólt szerző és a második legkevesebbet kapó Loki igazgatótanácsának elnöke, Szabó Péter így értékelte az elmúlt időszakot.

A rövidtávú cél nyilván az, hogy visszajussunk, a középtávú pedig az, hogy kialakítsunk egy olyan játékoskeretet, játékrendszert, szakmai munkát, ami a jövőben az NB 1-ben is garantálja a helyünket a táblázat első harmadában. A rövidtávú tervek megvalósulása – úgy gondolom – realizálva lesz. A középtávú célokat tekintve viszont lemaradásunk van, éppen ezért rengeteg változásra lesz még szükség a jövőben – nyilatkozta a dvsc.hu-nak.

Mint Szabó elmondta, a klub struktúrájának, működésének az átalakítása terén léptek előre eddig a legtöbbet az új klubvezetés nyári színrelépését követően, illetve egy fontos bevételi forrása is erősödött a csapatnak.

Szponzoraink száma, ezáltal a szponzori bevételek jelentősen növekedtek és növekedni fognak a jövőben is. Ezek mind olyan dolgok, amelyek nincsenek úgy középpontban, mint a csapat játéka, de elengedhetetlenek ahhoz, hogy a működésünk strukturált, előremutató legyen

– mondta a klubvezető, aki arra is kitért, mi az elmúlt hónapok legfőbb tapasztalata elnöki nézőpontból.

Az nem lepett meg, hogy egy ilyen lelassult rendszert megforgatni és más irányba állítani nem egy egyszerű folyamat. Rendkívül szenzibilis a közeg minden rezdülésünkre, ezért itt még nagyobb figyelemmel kell dolgoznunk. Sajnos a vírus miatt elmaradnak a személyes találkozások és beszélgetések, ezért sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk az online kommunikációra. Általában jellemző az emberekre, hogy negatív beállítottságúak, de itt tisztában kellene lennie mindenkinek azzal, hogy ez a csapat NB II-be esett ki és innen kell azonnal feljutni, ami nem sok klubnak sikerült az elmúlt 10 évben. Nagyon fontos, hogy kezelni kell tudni a negatív dolgokat, a gondokat pedig meg kell oldani. Mindezt csak akkor lehetséges, ha a pozitív dolgokra építesz, különben soha nem fogod tudni megoldani a problémáidat!

Szabó végül megfogalmazta azt is, mi az, ami csalódást, illetve különleges örömöt okozott a számára.

Nagyon egyszerű leszek: csalódást keltő a csapat idegenbeli teljesítménye és hozzáállása.

Nagy öröm viszont a fiatalok produkciója, és külön örülök annak, hogy tényleg vannak olyan debreceni és hajdú-bihari emberek, vállalkozók, akiknek fontos, hogy egy jó DVSC alakuljon ki itt a következő években és erre hajlandók áldozni is. Valamint az is örömöt okozott, hogy amíg lehetett, a szurkolótáborunk itthon és idegen is szép számmal buzdította a csapatot.

Az NB II állása féltávnál: