A tulajdonos- és edzőváltáson átesett Vasas remekel tavasszal. Az angyalföldiek még veretlenek 2020-ban, ráadásul zsinórban öt mérkőzést megnyertek és 15 gólt szereztek ezeken a találkozókon (Ajka 3-2, Tiszakécske 3-1, Kazincbarcika 2-0, ETO 3-1, Nyíregyháza 4-1).

Ennél hosszabb győzelmi szériára a mezőnyben a listavezető MTK Budapest volt képes, ősszel a kék-fehérek 9 fordulón keresztül folyamatosan nyertek, valamint a Nyíregyháza és a Gyirmót produkált egy hatos pozitív szériát.

Ugyancsak figyelemreméltó az újonc Ajka tavaszi szereplése. Kis Károly együttese négy győztes meccsnél jár zsinórban és még gólt sem kapott ezeken a találkozókon. A pozitív sorozat értékét növeli, hogy az elmúlt négy fordulóban a feljutásra esélyes csapatokat is legyőztek az ajkaiak (Nyíregyháza 1-0, MTK 2-0, Vác 2-0, Budafok 2-0).

A tavaszi idényben találunk ellenpéldát is. A szezonnak feljutási tervekkel nekivágó és ősszel még jól szereplő Gyirmót tavasszal nyeretlen. Ezzel pedig végleg elszálltak a csapat feljutási esélyei, hiszen már 16 pont a hátránya a második helyezett Budafokkal szemben.

NB II: A Vasas 3 ponttal közelebb lépett az NB I-hez, újabb pofon az ETO-nak – eredmények, tabella