Szerda délután folytatták a vasárnap 1-1-es állásnál félbeszakadt ZTE-ETO NB II-es rangadót, amely a MLSZ Versenyszabályzatának megfelelően bedobással kezdődött és a felek 38 percet játszottak.

A kezdeti puhatolózás után az ETO játszott veszélyesebben. Az 58. percben egy ívelés után a vendégek újdonsült támadója, Lovrencsics Balázs csúsztatását bravúrosan védte Zöldesi. Alig pár perccel később Bobál beadása után Horváthnak kellett résen lenni a menteni igyekvő ETO-játékos labdaérintése után, majd az 59. percben ismét a győriek csatára lőtt kapura, de ezt is fogta a ZTE kapusa.

A 62. percben egy gyors akció végén a hazaiak megszerezték a vezetést: Grumic jobb oldali lapos bepassza után Barczi előre esve piszkálta a kapuba a labdát (2-1). Nem sokáig kellett várni a vendégek egyenlítésére, hiszen a 66. percben Tajthy remek helyzetfelismerését követően Lovrencsicset indította, aki Zöldesi megtorpanása után eltolta a hálóőr mellett a labdát, és a léc alá vágta (2-2).

“Rebrov már úgy jött ide, hogy nekem nem szán szerepet” – interjú a távozó Fradi-csatárral

A hátralévő szűk fél órában mindkét oldalon hibák voltak jellemzőek, majd a 78. percben Lovrencsics csapott le Lesjak ügyetlen hazaadására és tüzelt kapura, de Zöldesi hárítani tudott, ahogy a 86. percben Szimcsó lövése után is.

A hosszabbításban egy vaktában előrevágott labda után Grumic próbálta játékba hozni Bobált, aki Völgyi szorításában elesett a tizenhatoson belül – Pillók Ádám egy erősen véleményes büntetőt ítélt a hazaiak javára. A 11-est Bobál értékesítette, így kialakult a 3-2-es végeredmény.

ZTE FC – ETO 3-2 (Bobál 27., 95. – büntetőből), Barczi 62., ill., Vukasovic 31., Lovrencsics B. 66.)

ZTE: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati (Gajdos 87.), Grumic, Barczi – Bobál

ETO: Horváth T. – Kovács K., Tar, Vadász, Völgyi – Bagi, Vaskheba – Andric, Tajthy, Szimcsó – Lovrencsics B

Megbosszult könyökös, 4 napig tartó meccs, tini házibuli – az NB II nyitófordulójának legjobb sztorijai videókkal