Komoly szóváltás alakult ki a Budaörs és a Soroksár között a hétvégi, egymás elleni mérkőzésüket követően. A Budaörs 4-2-re verte a feljutásért harcoló budapestieket. Az összecsapás után a hazaiak vezetőedzője, Bognár György szokatlanul értékelte együttese sikerét. 

„Baráti szívességet tettünk a Soroksárnak azzal, hogy megvertük őket, így legalább nem okoznak maguknak bajt az élvonalban… Ezt a mérkőzés előtt az edzőkollégával is megbeszéltem” – idézte a trénert a bsc1924.com.

A nyilatkozatot a Soroksár sem hagyta szó nélkül, Dragóner Attila ügyvezető igazgató a klubhonlapon közzétett közleményében azt írja: „megdöbbenést és felháborodást keltett klubunk és szurkolóink körében a nyilatkozat”.

 

A közleményben aztán Bognár múltját is szóba hozzák: „Nem hagyhatjuk, hogy miközben klubunk fennállása legjobb szereplését produkálja a magyar profiligában, bárki is elrontsa örömünket felelőtlen vagy rossz indulatú megnyilatkozásával. Márpedig Bognár György most ezt tette. Vasárnapi edzői nyilatkozata sem etikus, sem kollegiális nem volt. Pedig éppen neki kellene tökéletesen tisztában lenni azzal, hogy a futballpályán soha, semmi nem csak piros vagy fekete…”

Dragóner azt is megemlíti, hogy bár a Soroksár hatalmas fejlődésen ment át, ők soha nem minősítettek egyetlen egyesületet sem.

„A Soroksár SC rendkívül mélyről indulva másfél év alatt olyan magasságba jutott, melyre 2016 januárjában még a legelvakultabb szurkolóink sem gondolhattak. A nyugodt munkavégzést biztosító klubvezetésnek, a higgadt, megfontolt, szisztematikus szakvezetői munkának, illetve csapategységünknek a közös sikere, hogy sorozatos győzelmeinkkel ma versenyben vagyunk az NB I-be jutásért. A „2016-os év legjobb csapataként” sem engedtük meg magunknak azt a bátorságot, hogy bármelyik legyőzött ellenfelünket minősítsük. Számunkra a sportszerűség, az ellenfél tisztelete mindig, mindennél fontosabb. Soha nem állítottuk, hogy a miénk a legjobb csapat, elismertük, és gratuláltunk hozzá, ha a pályán jobb teljesítményt nyújtott ellenfelünk. Mi most is ezt tettük, a Budaörs megérdemelten győzött ellenünk vasárnap. Csatát ugyan veszítettünk, de a háború még nem dőlt el. Két forduló még hátra van a bajnokságól, s ha mindkét hátralévő meccsünket megnyerjük, elérhetjük álmainkat. Ezúton is gratulálok a Puskás Akadémia bajnoki címéhez, és vasárnapi vereségünk ellenére is bízom benne, a Soroksár SC ér be mögötte a második helyen.”