Dragan Vukmir második bajnokiján sem tudott győzni és gólt rúgni a Diósgyőr, ráadásul a Tiszakécske elleni 0-0 után most 1-0-ra kikapott a Haladás otthonában. Ezzel pedig a Kecskemét mögé a harmadik helyre csúszott a tabellán, így jelen állás szerint nincs feljutó pozícióban.

A DVTK nemrégiben kinevezett vezetőedzője szerint a rossz eredmények legfőbb oka, hogy nem jó fizikai állapotban kapta meg a csapatot.

– Hogy miért nem tudtunk jobban dominálni? Mi tudjuk belül, hogy mi a probléma, de ezt nem mondjuk kifelé. 

Van egy kis hiányérzetünk azzal kapcsolatban, hogy milyen állapotban van a csapat, ezt meg kell mondanom.

Volt az ellenfélnek is helyzete, de nekünk több lehetőségünk volt, mint nekik. Sőt, a második félidőben a Haladásnak helyzete sem volt, és mégis gólt lőtt 11-esből. Ilyen a futball. Az a baj, hogy nagyon kevés az idő, ezért is mondtam, hogy ez az erőnléti probléma a legnagyobb probléma – nyilatkozta Vukmir az összecsapás után az M4 Sportnak.

A diósgyőri Hegedűs János szerint a csapat új taktikája jó, és elsősorban a támadások rossz befejezése miatt sikerültek rosszul az eddigi találkozók.

– Próbáltunk mindent megtenni, hogy miénk legyen az első gól, meg is voltak a lehetőségeink, inkább ikszes meccs volt.

Rendkívül mérges vagyok a történtek miatt, mert hetek óta ez a problémánk, hogy nem tudunk gólt szerezni, ha meg szerzünk, akkor sokat kapunk.

A vezetőedző próbálta a saját mentalitását, taktikáját behozni a csapatba, ami ül is, meg is tudjuk valósítani, de valamiért nem jönnek az eredmények, nagyon szomorú vagyok. A hátralévő fordulóban úgy kell felmenni a pályára, mintha mindegyik mérkőzés egy döntő lenne, mert ha így folytatjuk, nagyon nehéz helyzetben leszünk, sőt, már most nehéz helyzetben vagyunk. Jó csapat és közösség a miénk, ezért bízom benne, hogy kilábalunk ebből.

A Haladás 11-esét kiharcoló Holdampf Gergő viszont szerint egyértelmű volt, hogy hazai győzelemnek kellett születnie.

Nem akarok nagyképű lenni, de ma mindenben felülmúltuk az ellenfelünket: akaratban, játékban, küzdeni tudásban, és több gólt is szereztünk.

Nem mondanám, hogy a küzdeni tudás hiányzott volna a csapatunkból, mert eddig is mindent megtettünk, de nem jött ki a lépés. Ezzel a győzelemmel ki tudunk kerülni a gödörből, az a cél, hogy a szezon végén az 5. helyet meg tudjuk kaparintani, ha így folytatjuk, sikerülni is fog – nyilatkozta az M4 Sportnak.