Az Észak-Magyarország információi szerint kedden délelőtt tartja első ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága, amelyen döntés születik a beadott licenckérelmek megadásáról vagy elutasításáról (ebben az esetben hiánypótlásra szólítják fel a licenckérelmezőt) – írja a boon.hu.

A Diósgyőri VTK – miként a korábbiakban, úgy – ezúttal is UEFA és NB I-es licencet kért. A DVTK beadott anyagában Debrecent jelölte meg hazai pályának a következő szezonra azok után, hogy a mezőkövesdi stadion használatáról egyelőre nem sikerült megegyezniük a dél-borsodiakkal. Persze, lehetőség van módosításra menet közben, amit az arra illetékes helyre kell bejelenteni. Egyébként az új, 14 798 fő befogadására alkalmas DVTK stadion átadását 2018 februárra-márciusra tervezik, azonban 2014 ősze óta az volt az ígéret, elképzelés, hogy az MVSC-pálya lehet a piros-fehérek ideiglenes otthona.

A Csokonai úti sporttelep felújításával kapcsolatos terveket viszont időközben, idén januárban „átszabták”, így biztossá vált, hogy a Diósgyőr nem fog a Kubikban élvonalbeli meccseket vívni. A projektre rendelkezésre álló 900 millió forintból az ottani épületegyüttesen végeznek el komolyabb munkálatokat, az előzetesen tervezett elemeket is átviszik az Andrássy útról az vasutas létesítménybe, csak éppen a zöld-fehérek otthona nem az NB I-es kritériumoknak fog megfelelni (többek között 4500–5000 fő befogadóképességgel), hanem csupán az NB III-asoknak (a lelátók nagyjából 2500–2600 nézőt fogadnak majd be). A Mezőkövesd Zsóry FC szintén nemzetközi és NB I-es licenckérelmet adott be.