Meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését Márkvárt Dávid, így immáron biztos, hogy Diósgyőrben folytatja a piros-fehér szurkolók egyik kedvenc játékosa. A háromszoros válogatott labdarúgó az elmúlt szűk másfél esztendőben 38 NB I.-es mérkőzésen lépett pályára a DVTK címeres mezében és négy gól fűződik a nevéhez.

– Örülök, hogy sikerült meghosszabbítani a szerződésem, mert jól érzem magam Diósgyőrben, és a visszajelzésekből úgy vettem észre, hogy a szurkolók is megkedveltek – nyilatkozta Márkvárt Dávid a dvtk.eu-nak. – Szerencsére viszonylag gyorsan sikerült megegyeznünk a klubbal a hosszabbításról, hiszen ugyanaz volt a célunk, hogy a közös munka tovább folytatódjon. Sajnálom, hogy az utolsó két mérkőzésen egy sérülés miatt nem tudtam a pályán segíteni a társakat, és csak a lelátóról szurkolhattam, de januárra újra megfelelő állapotban leszek. Nagyon boldog vagyok. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

– Márkvárt Dávid a DVTK egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát az elmúlt másfél évben, folyamatosan jó teljesítménnyel segíti a csapatot, éppen ezért ő egy olyan láncszem, akit fontosnak tartottunk hosszú távon is a klubhoz kötni – tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Minden lejáró szerződésű labdarúgónkkal leültünk már tárgyalni, örülünk annak, hogy Dáviddal ilyen gyorsan sikerült megegyeznünk a folytatásról. Úgy gondolom, hogy nem csak a szakmai stábnak, hanem a szurkolóknak is sok örömet fog még szerezni.