A csakfoci.hu elsőként, a múlt héten írt arról, hogy az NB II-ben szereplő Vasasban folytatja pályafutását Márkvárt Dávid, a DVTK középpályása. A hír hétfőn hivatalossá vált, az angyalföldiek bejelentése szerint a miskolciak volt csapatkapitánya aláírt a piros-kékekhez, ezzel ő lett a Vasas harmadik nyári igazolása Varga Donát és Uram János után.

Márkvárt eddigi pályafutása során összesen 210 alkalommal lépett pályára NB I-es mérkőzésen, három alkalommal pedig a magyar válogatottban is szerephez jutott.

Nagyon boldog vagyok, hiszen egy olyan múltú klubhoz érkeztem, amely óriási tradíciókkal és sikerekkel rendelkezik. Izgatottan várom már, hogy elkezdődjön a közös munka, mely során egyetlen célunk lehet: feljutni az első osztályba, lehetőleg bajnoki arannyal. Több játékost ismerek, sokakkal játszottam már együtt, így biztos vagyok abban, hogy egy nagyon jó közegbe kerültem, ahol zökkenőmentes lesz a beilleszkedés – nyilatkozta a játékos.

A középpályán több poszton is bevethető Márkvárt Dávid játékstílusa illeszkedhet abba a labdabirtokláson alapuló, kreatív játékfelépítésbe, melynek kialakításán új szakmai stábunk dolgozik.

Korábbi klubjának kiesésével előnyös vételi opció lépett életbe a szerződésében, mely opcióval élve kedvező feltételekkel tudtuk megszerezni a játékjogát

– mondta az átigazolás kapcsán Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója.

(Fotó: vasasfc.hu)