Ősszel a Diósgyőr rúgta a legtöbb gólt és ők szenvedték el a legkevesebb vereséget az NB II-ben. Kondás Elemér vezetőedző a klub hivatalos honlapjának értékelte az első 20 fordulót.

Nem volt zökkenőmentes a kezdet, nem csak a játékoskeret változott, az új szakmai stábnak is össze kellett állnia.

A játékosok nagy részének meg kellett szokniuk, hogy a másodosztály egy teljesen más bajnokság, mint az NB I, itt minden négyzetcentiméterért, minden labdáért meg kell küzdeni

– mondta Kondás a dvtk.eu-nak.

A piros-fehérek trénere kitért az ősz kulcsfontosságú találkozóira is.

A kazincbarcikai kupabúcsú fájó, de akkor egy olyan sorozatban voltunk, amikor minden meccs létfontosságú volt számunkra, ráadásul nagyon sok beteg és sérült játékosunk is volt akkoriban. A kupameccs után pár nappal fogadtuk a Haladást, az is egy fontos rangadó volt és szerencsére akkor is be tudtuk gyűjteni a három pontot. De a Szeged elleni mérkőzésig is tudtunk dominálni több mérkőzésen, Győrben és Békéscsabán is visszajöttünk a kétgólos hátrányból. Emellett meg tudtuk nyerni a Vasas és a Nyíregyháza elleni rangadót is.

A DVTK 20 összecsapáson 38 gólt szerzett, a vezetőedző beszélt arról, minek köszönhető a meccsenkénti majdnem kétgólos gólátlag.

Sokáig kerestük a megfelelő csapatot, a megfelelő rendszert. Sokszor nem is azért rotáltunk, mert rotálni akartunk, hanem szükségállapot volt, ezért szükségmegoldásokat kellett alkalmaznunk, de én az állandóságot jobban szeretem.

A mérkőzések kulcsa az volt, hogy az ellenfeleknek nem csak két-három támadóra kellett készülniük, hanem 12 játékosunk is gólt tudott szerezni, a középpályások és a védők egyaránt kivették a részüket a gólszerzésből

– fogalmazott a korábban Debrecenben, Győrben és Kisvárdán is dolgozó, kétszeres magyar bajnok szakember.

Az interjú végén szó esett a tavaszi folytatásról is.

Most a pihenésé a főszerep, mert elég viszontagságos volt az őszünk, mindenkire ráfér egy kis nyugalom. Tapasztalatból tudom mondani, hogy a tavasz még nehezebb lesz, minden csapatnak élet-halál mérkőzései lesznek. Aki a kiesés ellen harcol, az azért fog küzdeni, hogy bent maradjon, aki az élbolyban lesz, az azért fog dolgozni, hogy följusson. Érdekes mérkőzések lesznek és még nagyon messze a vége – zárta Kondás.

A Diósgyőr a tavaszi szezont a Vasas elleni kezdi meg idegenben, január 31-én.