Mint ismert, az NB I 17. fordulójában a Diósgyőr-Paks mérkőzésen Elek Ákos torkon ragadta Szakály Dénest, aki feljelentette a szövetségnél, a DVTK középpályása ezért kapott most egymeccses eltiltást. Az eset után mindkét játékos nyilatkozott a csakfoci.hu-nak.

A Fegyelmi Bizottság döntését követően pedig Elek hosszabban is kitért a közte és a Szakály közti konfliktusra.

– Aki tud olvasni a sorok között, az tudja, hogy Szakály Dénes feljelentése azért volt, mert a Diósgyőr és a Paks riválisok – kezdte Elek Ákos a csakfoci.hu-nak. – Bízom benne, hogy a srácok nélkülem is megverik a Gyirmótot. Az ominózus esethez csak annyit, hogy nekem eddig hatszor volt összevarrva a fejem, ebből háromszor szándékosan lekönyököltek, mégsem sírtam tele a sajtót és nem akartam senkit eltiltatni.

Azt mondja, hogy én besároztam a nevét, ezt azonban nem tudja bizonyítani, soha nem  állítottam, hogy szándékosan okozott nekem sérülést és azt sem, hogy ezt egy tét nélküli meccsen tette. Csak annyit mondtam a sajtónak, hogy miért rúgott oda egy olyan szituációban, amikor esélye sem volt a labdát megszereznie?

 

Amíg ő nyaralt és a hasát süttette én napi 6-7 órás rehabilitációkon vettem részt, olyan injekciókat kaptam, amelyekbe ő valószínűleg belehalt volna. Az Eb-t nem tudta elvenni tőlem, de azt igen, hogy beverekedhessem magam a kezdőbe, hiszen a kerethirdetés előtt csak egyet tudtam edzeni.

Én akkor sem rohantam a bánrévei polgármesterhez, amikor Szakály bánrévei parasztnak nevezett. Lehet, hogy az vagyok, onnan indultam és büszke vagyok arra, amit Bánrévéről indulva elértem.

Arról, hogy őt telefonon fenyegetik és a sajtó mindenféléket irkál róla, én nem tehetek, ezért nem vállalom a felelősséget.

Szeretnék minden olyan szurkolótól és kis sráctól bocsánatot kérni, akik példaképként tekintenek rám. A cselekedetem nem volt válogatott labdarúgóhoz méltó. Mostantól azonban csakis a játékommal szeretnék a sajtóban szerepelni.

Elek és Szakály magánszáma