A Paks játékosának, Szakály Dénesnek a szerencsétlen belépője májusban kis híján az Eb-jébe került Elek Ákosnak, aki csak az utolsó pillanatokban kapott zöld utat az orvosoktól részleges szalagszakadását követően, így ott lehetett a kontinenstornán.

Egyszerűen nem értem még most sem, hogy miért rúgott oda, amikor esélye sem volt elérni a labdát. A szituáció nem indokolta, hogy ilyen szabálytalanságot kövessen el, ráadásul egy tét nélküli mérkőzésen történt mindez. Emiatt eléggé stresszes volt számomra az elmúlt bő egy hónap, természetesen szomorú lettem volna, ha kimaradok a keretből – mondta később Elek az Észak-Magyarországnak.

 

Hogy ez a féléves sérelem, vagy egy frissebb összetűzés vezetett-e idáig, pontosan egyelőre nem tudni, mindenesetre a Diósgyőr válogatott középpályása a két csapat szombati bajnokiján (tavasszal a tolnaiak, most a borsodiak nyertek 2-0-ra) megint összecsapott Szakállyal (egykori fehérvári csapattársával), előbb nyakon ragadta, majd érkezett Lipták Zoltán, aki fel is lökte a paksi focistát.

A csetepaté azután is folytatódott, hogy aztán sorrendben Lipták, Elek és a paksi Gévay is sárga lapot kapjon.